Haberler

Çernobil İçin Kanser Araştırma Merkezi

DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, Çernobil Kazasından Etkilenen Karadeniz Bölgesi'nde, Kanser Araştırma Merkezi Kurulup Kurulmayacağını Sordu.

DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, Çernobil kazasından etkilenen Karadeniz Bölgesi’nde, kanser araştırma merkezi kurulup kurulmayacağını sordu.

Ağırbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, 1986 yılındaki Çernobil nükleer tesisindeki patlama sonrasında Karadeniz Bölgesi’nde kanser vakalarının artış gösterdiğini belirtti. Kanserin tedavisinin en önemli aşaması olan erken tanının yapılabilmesi için şehir merkezlerinde ve ilçelerde ücretsiz erken tanı merkezlerinin kurulması için herhangi bir girişimde bulunulup bulunulmayacağını soran Ağırbaş, "Karadeniz Bölgesinde kanser tedavilerinin ücretsiz gerçekleştirilmesi düşünülmekte midir? Karadeniz Bölgesi’nde kanser araştırma merkezi kurulması planlanmakta mıdır? Bunun için neden harekete geçilmemektedir" diye sordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title