Haberler

Büyükşehir Davasında 25 Tanık Dinlendi

İzmir'de 397 yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz olarak yargılanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 130 sanıklı davanın ikinci duruşmasında 25 tanık dinlendi.

İzmir'de 397 yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz olarak yargılanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 130 sanıklı davanın ikinci duruşmasında 25 tanık dinlendi. Duruşma sonrasında açıklama yapan Kocaoğlu, "Yarın inşallah buradan arkadaşlarımızın özgürlükleri ile ayrılacağız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 130 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması, 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme başkanlığını Üye Hakim Halit Uysal'ın yaptığı duruşmada, 25 tanık dinlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Pervin Şenel, İBB eski Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Abdülhalim Cumhur Yazıcı, İZENERJİ Genel Müdürü Ali Sabuktay, Büyükşehir Şirketler Genel Koordinatörü Hilmi Özen, İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, İBB Alım Şube Müdürü Mehmet Sayar, İBB Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Selçuk Savcı, İBB Karar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri, Organizatör Hakan Say, Ömer Devrim Ergin, Sedat Sakur, Alaattin Eraslan, Ferik Faruk Boyacıoğlu, Murat Boyacıoğlu, Gökhan Boğazkesen, Ata Karakaş, Genel İş 3 Nolu Şube Denetim Kurulu Başkanı Cafer Alt, Genel İş 3 Nolu Şube Başkanı Cafer Konca'nın tutuklu olarak yargılandığı duruşma, tanıkların dinlenmesinin ardından sona erdi.

Duruşma sonrasında bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Sabah saat 09.30-10.00 sıralarında başlayan bugünkü duruşma biraz önce bitti. Mahkeme heyeti yarın saat 10.00'dan itibaren duruşmanın devam edeceğini bildirdi. Yarın saat 10.00'da tekrar burada olacağız. Sizler de birçoğunuz izlediniz. Tanıklar dinlendi. Yarın inşallah buradan arkadaşlarımız özgürlüğüne kavuşmuş şekilde ayrılmak istiyoruz. Dileğimiz, isteğimiz sadece budur. İzmirli hemşehrilerime gösterdikleri ilgiden dolayı herkese bu davada, bu operasyonda yanımızda oldukları için sonsuz teşekkür ediyoruz. Yarın sabahı bekleyeceğiz. Duruşmayı izleyeceğiz" dedi.

Bir basın mensubunun duruşmada Pervin Şenel Genç'in 'Tutuksuz sanıkların şahitlerini neden dinliyorsunuz? Önce tutuklu sanıkların şahitlerini dinleyin' şeklindeki sözlerini hatırlatması üzerine Kocaoğlu, "Son derece haklı bir tepki gösterdi. Tutuklu sanıkların tanıklarının önce dinlenmesi gerekiyordu" diye konuştu.

Davanın tutuksuz sanıklarından Kubilay filminin yönetmeni Faik Ahmet Akıncı ve ekibi ise, adliyede söz konusu davanın belgeselini çektiklerini belirterek, filmi tüm festivallere göndereceğini ve davada hukukun olmadığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Kırmızı Aziz Kocaoğlu Politika Güncel Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title