Haberler

İzmir haberleri! Büyük Zafer'in 100. yılı İzmir'de kutlanıyor

Güncelleme:

İzmir habere göre İzmir'in Aliağa ve Seferihisar ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.

İzmir'in Aliağa ve Seferihisar ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Aliağa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen program, Mustafa Kemal Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Hava Piyade Kıdemli Başçavuş Nazmi Akgül, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına temel teşkil eden, 30 Ağustos 1922'de kazanılan büyük zaferin 100. yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Törene, İzmir Vali Yardımcısı Osman Nuri Canatan, İlçe Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcı vekili Numan Haktan Avcı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, Şakran Cezaevi Jandarma Tabur Komutan Vekili Volkan Güler, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Çağrı Gültekin, şehit aileleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Protokol üyeleri, törenin ardından kaymakamlık makamında tebrikleri kabul edip şehitlik ziyaretinde bulundu.???????

Seferihisar ilçesindeki kutlama programında ise Kaymakam Mehmet Şerif Olçaş ve Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Necat Hepkon Lisesi öğrencisi Mina Yıldırım "Can Yoldaşıma Mektuplar" isimli şiiri okudu.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Muhabere Teğmen Nurullah Güney yaptı.

Törenin ardından protokol, şehit yakınları ve gaziler ve İlçe Şehitliğini ziyaret etti. İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş burada dua okudu.

Kaynak: AA / Güncel

Seferihisar Hisarcık Aliağa İzmir Haberler

title