Haberler

Bursa: Orhaneli'nde Nefes Kesen Tatbikat

Bursa'nın Orhaneli İlçesi'nde, Devlet Hastanesi ve Belediye Bünyesinde Arama Kurtarma Ekipleri Kurulurken, İlk Tatbikat Yapıldı.

Bursa'nın Orhaneli İlçesi'nde, Devlet Hastanesi ve belediye bünyesinde arama kurtarma ekipleri kurulurken, ilk tatbikat yapıldı.

Bursa Sivil Savunma Müdürlüğü arama kurtarma ekiplerinden Üzeyir Gönen ve İsmail Can tarafından 4 gün boyunca eğitilen Orhaneli ekibi, ilk tatbikatını yaptı. Devlet Hastanesi'nin acil afet durumu hazırlıkları gereğince oluşturulan 6 kişilik ekibin tatbikatı gerçeğini aratmadı. Orman işletmesi içerisinde bulunan yıkık durumdaki evde yapılan tatbikat nefes kesti.

Emniyet ekipleri de tatbikata katılırken, heyecan dolu anlar yaşandı. Orhaneli Kaymakamı Ahmet Atılkan, Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ile öğretmen ve öğrenciler tatbikatı heyecanla takip etti.

Senaryo gereği, depremde yıkılan bir evin enkazından yaralı bir vatandaş çıkarıldı. Enkaz altında kalanların yakınları ise sanki gerçek deprem olmuş gibi ağıtlar yakıp feryat etti.

Kaymakam Atılkan, tatbikatın başarıyla sonuçlanmasının ardından Devlet Hastanesi personeli, belediye ekipleri ve emniyet mensuplarını tebrik etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title