Haberler

Bursa İTÜDER'den Münir Nurettin Selçuk Anisina Konser

Güncelleme:

Bursa İTÜDER öncülüğünde İTÜ Mezunları Türk Müziği Topluluğu, Münir Nurettin Selçuk'un ölümünün 37. yılı anısına düzenlediği konserle Bursalılara müzik ziyafeti yaşattı.

İTÜ Türk Müziği Korosu'nun 45. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla İTÜ Mezunları Türk Müziği Topluluğu, Bursa İTÜDER öncülüğünde ve Devlet Sanatçısı İnci Çayırlı'nın şefliğinde değerli Bestekâr Münir Nurettin Selçuk'un ölümünün 37. yılı anısına Tayyare Kültür Merkezi'nde konser düzenledi. Yoğun katılımın sağlandığı konsere; Bursa İTÜDER Başkanı Hasan Tuğcu, Bursa İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik'in yanı sıra iş ve siyasetin dünyasının önemli isimleri katıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin mezunlarıyla her alanda ülke başarısına katkı sağladığına dikkat çeken Bursa İTÜDER Başkanı Hasan Tuğcu, "İTÜ'lü olmak bir ayrıcalıktır. İTÜ sadece tarihi ile değil; verdiği eğitimle, sunduğu imkânlarla ve her türlü destekle de bunu en iyi şekilde kanıtlamaktadır. Tabi ki bu ayrıcalık sanatta da tanınarak, İTÜ'nün kendi içinde sanatın olgunlaşmasına imkân sağlamıştır. Sanatın çeşitli dallarında çıkan güzellikler içinde hiç kuşkusuz İTÜ Türk Müziği Korosu'nun ayrı bir yeri olmuş ve bugün 45'inci yılına imza atmıştır. Koronun adeta devamı niteliğinde kurulan İTÜ Mezunları Türk Müziği Topluluğu da içindeki sanat aşkı sönmeyen İTÜ'lülerin durağı olmuştur. Bugüne kadar pek çok etkinlik gerçekleştirmişlerdir. İTÜ Türk Müziği Korosu'nun 45'inci yıl dönümünde bunu bir kez daha göstermek adına İTÜ Mezunları Türk Müziği Topluluğu, değerli Bestekâr Münir Nurettin Selçuk'un ölümünün 37'nci yılı anısına Devlet Sanatçısı Sayın İnci Çayırlı'nın şefliğinde ve güzel sesi eşliğinde Bursa'mızın bu güzide mekânında bizlere eşsiz bir müzik ziyafeti sundu. Böylesine anlamlı geceyi bizlerle buluşturan Sayın İnci Çayırlı başta olmak üzere koroda ve konserin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese Bursa İTÜDER adına teşekkür ediyorum" dedi. Bursa'nın her zaman kendisi için ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Devlet Sanatçısı İnci Çayırlı, ilerleyen zamanda tekrar bir arada olmayı arzu ettiğini söyledi.

İTÜ Mezunları Türk Müziği Topluluğu'nun Devlet Sanatçısı İnci Çayırlı şefliğinde söyledikleri değerli bestekârın şarkılarıyla adeta ruhun gıdasını aldıklarını belirten Bursa İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik, "Biz bu gece bundan istifade ettik. İnşallah gelecek yıllarda daha geniş salonlarda yapılacak organizasyonla da Bursa'mızda daha fazla insanın bu müzik ziyafetinden istifade edeceğine inanıyorum" diyerek, Devlet Sanatçısı İnci Çayırlı ve koroya teşekkürlerini iletti

Programın sonunda Bursa İTÜDER Başkanı Hasan Tuğcu, Devlet Sanatçısı İnci Çayırlı'ya çiçek takdim ederken konsere destek veren katılımcılara da teşekkür plaketi takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Tuğcu Çayırlı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title