Haberler

Bursa, Frida'yı İzledi

Güncelleme:

'56. Uluslararası Bursa Festivali'nde Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen 'Frida', sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) tarafından bu yıl 56.'sı düzenlenen 'Uluslararası Bursa Festivali', 'Frida' ile Ankara Devlet Opera ve Balesi'ni ağırladı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu'nda sahnelenen modern dans gösterisine Bursalı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından iki perdede sahnelenen eser, Meksikalı Ressam Frida Kahlo'nun hayatından kesitler sundu. Usta sanatçıların dans performansının dikkat çektiği gösteride, Kahlo'nun resimlerine sinen imgeler de sahneye taşındı. Görsel bir şölene imza atılan programda sanatseverler sanatçıları alkışlarla ödüllendirdi.

Küçük yaşta geçirdiği ağır sağlık sorunlarına rağmen resim yaparak hayata tutunan dirençli bir kadının öyküsünü anlatan eserin koreografi ve rejisi Ö. Adam İnanç, müzikleri ise Arturo Marquez, J.Pablo Moncayo ve C.Aksel Akın imzalarını taşıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Frida Kahlo Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title