Haberler

Doktorlar Ülke Genelinde Greve Gitti

Güncelleme:

Türk Tabipler Birliği öncülüğünde alınan karara göre, Bursa'da da doktorlar ve sağlık çalışanları bugün iş bıraktı. Hasta yakınlarıysa bu duruma tepki gösterdi.

Türk Tabipler Birliği öncülüğünde sendika ve meslek odalarının aldığı karar doğrultusunda, Bursa'da da doktorlar ve sağlık çalışanları bugün iş bıraktı. Bursa Devlet Hastanesi'nde bazı doktorların hasta muayenesi yapmamasına hasta yakınları tepki gösterdi.

DOKTORLAR İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPTI

Bursa Tabip Odası, Bursa Diş Hekimleri Odası, Türk Sağlık-Sen, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Bursa Şubesi, Türk Hemşireler Derneği Bursa Şubesi ve Türk Psikologlar Derneği Bursa Şubesi üyeleri, bugün acil servislerin dışında iş bıraktı. Bursa genelindeki bazı aile sağlığı merkezlerinde görev yapan doktorlar da acil vakaların dışında hastaları tedavi etmedi. Bazı merkezlerde ise doktorlar çalışmayı tercih ederken, mesaiye gelmelerine rağmen hasta bakmayan doktorların çalıştığı merkezlerde bekleme koltukları ise boş kaldı.

Bursa Devlet Hastanesi önünde düzenlenen eylemde konuşan Bursa Tabip Odası Başkanı Ertuğrul Aydın, "Herkes için sağlık, sağlık hizmetini alan için de sunan için de. 14 Mart Sağlık Haftası'ndayız. Sağlığımız ve halklarımız için, halkımızın sağlığı için bugün aciller dışında sağlık hizmeti üretmiyoruz" dedi.

"ÖZELDE CİRO, KAMUDA PERFORMANS, AMİR BASKISI"

Sağlık Bakanı'nın "Her şey iyi giderken bu iş bırakmaya anlam veremiyorum" sözlerini eleştiren Aydın, şöyle devam etti:

"Birlikte bir bakalım isterseniz tabloya. İyi olanı bulalım birlikte. Bakın bizler, nasıl, hangi koşullarda çalışıyoruz. Özelde ciro, kamuda performans baskısı, yönetici ve amir baskısı, kötü muamele, yıldırma. Şiddet tehdidi. Kendi görevimiz olmayan işleri yapmaya zorlamak.

NEFES ALMADAN ÇALIŞIYORUZ

Taşeron sistemi. Her gün başka bir semt polikliniğine rotasyonlar. Havasız, penceresiz, aydınlatmaları kötü çalışma alanları. Özellerde aylarca maaşsız çalışma, öğle yemeği için verilebilen yarım saatlik aranın dışında molasız, adeta nefes almadan çalışma. Polikliniklerde günde 80, 100, 150 hasta bakılması. Yani çalışma ortamı sağlıksız, çalışma temposu sağlıksız. Çalışma süreleri sağlıksız, dinlenme süreleri sağlıksız, nöbet ortamları sağlıksız. Adeta bir kölelik sistemi. Adeta kölelik düzeni. Anayasa'nın yasakladığı angarya serbest olmuş."

HASTA YAKINLARI TEPKİ GÖSTERDİ

Doktorlar mesai yapmayınca hasta yakınları da bu duruma tepki gösterdi. Gözlerinden rahatsızlanan oğlu Mert Atay'ı saat 07.00'de Bursa Devlet Hastanesi'ne getirmesine rağmen doktorların iş bırakması nedeniyle tedavi ettiremediğini belirten Ferhat Atay, "Çocuğum gözlerinde rahatsızlık var. Çocuğum okula gidemedi. Saat 07.00'den beri bekliyorum. Doktorlar çalışmıyor" dedi.

İŞÇİ EMEKLİSİ HASTADAN EYLEME DESTEK

Bursa Devlet Hastanesi önünde eylem yapan doktorların eylemine destek veren işçi emeklisi bir hasta da Tahsin Atmaca da 6 yıldır emekli olduğunu ve 960 lira maaşın yetmediğini belirterek, "Ailem şeker hastası ve kan bağırsak hastasıyım. Para yetmiyor. Ailemle kavga ediyorum. Benim mutfak param yetersiz kalıyor. Doğalgaz, elektrik su faturasını ödeyemiyorum. Başbakan olsun, ailesi olsun, milletvekili bu parayla idare edebilir mi? Sağlıktan para kesilmesin" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Hemşireler Derneği Bursa Devlet Hastanesi Türk Tabipler Birliği

Yenge Hediye Güran'ın ifadesi ortaya çıktı: Narin kaybolduktan birkaç gün sonra telefonumu değiştirdim

Cinayetin kara kutusu olarak gösterilen yenge Hediye Güran'ın ifadesi ortaya çıktı

Narin Güran'ın ölüm nedeni kesinleşti! Ağzından akan sıvı amcanın eline bulaşmış

Narin'in ölüm nedeni kesinleşti

İstanbul'da AVM'de intihar! 2. kattan kendini boşluğa bıraktı

İstanbul'da AVM'de intihar! Herkesin gözü önünde kendini boşluğa bıraktı

MHP'den 'Anayasa'nın 4'üncü maddesine karşıyız' diyen Yapıcıoğlu'na yanıt

MHP'den Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "Anayasa" çıkışına yanıt

title