Haberler

'Bu Evlilikten Utanç Duyuyorum'

71 Yaşındaki Halis Toprak'ın Evlendiği 17 Yaşındaki Nazlıcan Tağızade'nin Amcası Muharrem Tağızade, Bazı Yayın Organlarında Evliliği Onayladığı Yönünde Çıkan Haberlere Tepki Gösterdi.

Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı, 71 yaşındaki Halis Toprak'ın evlendiği 17 yaşındaki Nazlıcan Tağızade'nin Sivas'ta oturan amcası Muharrem Tağızade, bazı yayın organlarında evliliği onayladığı yönünde çıkan haberlere tepki gösterdi. Amca Tağızade, “Böyle bir evliliğe sadece bizim ailemiz değil Türk aile yapısında herkes karşı çıkar. Biz de karşı çıktık. Kesinlikle böyle bir evliliği tasvip etmem mümkün değil. Ancak, ortada resmi bir işlem var ve biz bu resmi işlem karşısında çaresiz kaldık” dedi.

Halis Toprak’ın Nazlıcan Tağızade ile yaptığı evlilik ardından yayınlanan haberler, Tağızade ailesini üzdü. Nazlıcan Tağızade'nin Sivas'ta oturan amcası Sivas'taki Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nde basın sorumlusu olarak görev yapan ve aynı zamanda yerel basında gazetecilik yapan 55 yaşındaki Muharrem Tağızade, kendisi ile ilgili yayınlanan “Yeğenimle grur duyuyorum” sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Sözlerinin çarpıtıldığını anlatan Muharrem Tağızade, şöyle dedi:

“Böyle bir evliliğe sadece bizim ailemiz değil, Türk aile yapısında herkes karşı çıkar. Biz de karşı çıktık. Kesinlikle böyle bir evliliği tasvip etmem mümkün değil. Bazı gazeteler bu evliliğe onay verdiğim ve bu evlilikten gurur duyduğum şeklinde haber yapmış. Böyle bir evliliğe şiddetle karşı çıkarım. Ancak yapılan resmi işlemler karşısında çaresiz kaldık. Ne bu evliliğe onay veriyorum ne de gurur duyuyorum. Ancak ortada karşılıklı anlaşma ve resmi nikah var. Ben bu evlilikle gurur duymuyorum tam tersine üzüntü ve utanç duyuyorum. Ancak sonuçta bu evlilik olmuş bundan sonraki süreçte ancak Halis Toprak ve Nazlıcan Tağızade'nin kendi kararları ile bu evlilik sonlandırılabilir. Bu noktada benim onay vermem ya da vermemem bu evliliğin sonlandırılmasına etki etmez. Bu tür yayınların yapılması ve farklı ifadelerin bizden çıkmış gibi aktarılması aalimezi üzüyor.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title