Haberler

Bir Koç İki Ailenin Hayatını Kararttı

Güncelleme:

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesine bağlı Cazgirler Köyü'nde, Elveda Ülker'in (61) ölümüne neden olan koçun sahipleri Halil Acar (67) ve Ferize Acar (65) çifti 1 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırıldı, 45 bin lira da tazminat ödemelerin karar verildi.

Bayramiç'in Cazgirler Köyü'nde, 4 yıl önce Ferize Acar'ın otlamaları için köy merasına saldığı sürüsündeki bir koç, aynı bölgede hayvanlarını otlatan Elveda Ülker'e saldırıp, boynuz darbeleriyle ölümüne neden oldu. Olayın ardından, Ülker'in eşi Hikmet Ülker (64) koçun sahibi Ferize ve Halil Acar çiftine dava açtı. Bayramiç Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava, geçen 28 Nisan'da sonuçlandı. Mahkeme, katil koçun sahipleri Ferize Acar ile eşi Halil Acar'ı, 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 1 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırdı. Çiftin hapis cezası, 5 yıl süreyle aynı suçun işlenmemesi koşuluyla ertelendi.

Ülker'in yakınları ceza davasının ardından Bayramiç Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası açtı. Dava 19 Aralık 2011 tarihinde sonuçlandı, Acar çifti, 45 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

Halil Acar, bir koç yüzünden hem komşuları Elveda Ülker'in yaşamını yitirdiğini, hem de kendi hayatlarının karardığını söyledi. Böyle bir olayın yaşanmasından dolayı derin üzüntü duyduğunu belirten Acar, maddi durumlarının iyi olmaması nedeniyle mahkemenin verdiği 45 bin liralık tazminatı ödeyemediklerini belirterek, "Tazminat, mahkeme masrafları ve faizlerle 70 bin lirayı buluyor. Davacılar, paranın tahsili için, Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki kararın hemen ardından, Bayramiç İcra Dairesi'ne başvurdu. Kredi çekip, bu parayı ödemeye çalışacağım, başka çarem yok" dedi.

Ferize Acar ise, yaşanan üzücü olayın ardından hayvanları satmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Yaşamını yitiren Elveda, sevdiğim bir komşumdu. Aynı sofrayı paylaşırdık. Yaşanan olay beni çok etkiledi. Olayın ardından hayvancılığı bırakıp, Bayramiç'e taşındık. Çünkü, bir daha benzer bir olayla karşılaşmaktan korktuk" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Halil Acar Bayramiç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı geliyor? Sergen Yalçın Beşiktaş ile anlaştı mı? 1 Dolar alış ve satış ne kadar? Kapalıçarşı Dolar fiyatı ne kadar? CANLI Dolar kuru! ANKET GELDİ: AK Parti neden kaybetti? AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti, ilk sırada ne var? #128204 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil olacak mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 29 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Anneler gününe özel sözler neler? Anneler günü için anlamlı, kısa mesajlar! Anneler Günü hediye fikirleri neler? #128144 El yapımı anneler günü hediyesi ne yapılır? Anneler Günü Hediyesi ne olur? Şehmus Özer kimdir, neden öldü? Şehmus Özer hangi takımlarda oynadı? 29-30 Nisan Bursa'da elektrik kesintisi olacak mı? Bursa'da hangi mahallede, nerede elektrik kesintisi olacak? Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında ne oldu? Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi oldu? Hangi ülkede İspanyolca konuşan sayısı daha fazladır? Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu; Meksika, Arjantin, İspanya... Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? #128144 2024 Anneler Günü hangi güne denk geliyor? Aycan Yanaç sevgilisini kimle yakaladı? Aycan Yanaç olayı nedir, sevgilisi ne yaptı? Kobra Murat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kobra Murat kaç yaşında, nereli? Kobra Murat biyografisi! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım evleniyor mu? #128141 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evlenecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title