Haberler

Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları arasında sokağa çıkma kısıtlaması bulunmuyor

Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Bilim Kurulu toplantısı sonrasında koronavirüs salgınının yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirileceğini açıkladı. Gözler, sokağa çıkma kısıtlamasına çevrilmişken Bilim Kurulu kaynakları tavsiye kararları arasında sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığını belirtti.

Milliyet'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre Bilim Kurulu kaynakları, restoranların salgının başlarında olduğu gibi 'al-götür', 'paket servis' şeklinde hizmet vermesinin tavsiye edildiğini söyledi. Kurul üyeleri, restoranlarda masaların seyreltilmediği, mesafelere uyulmadığı ve bu yüzden çok fazla temas olduğu görüşünde.

NİKAH TÖRENLERİ DENETLENECEK

Kurulun tavsiye kararları arasında kıraathane ve nikah törenlerine yönelik önlemler de yer aldı. Bu kapsamda kurul, oyun oynamanın pandemi nedeniyle yasak olduğu kıraathanelerin bir süre kapatılması yönünde tavsiye kararı verirken, genelgeye rağmen düğünlerin nikâh adı altında yapılmasına karşı da daha somut adımların atılmasını da tavsiye etti.

OKULLARIN AÇILMASI ERTELENEBİLİR

Kurulun tavsiye kararları arasında okulların açılmasının bir süre daha ertelenmesi de yer aldı. Sokağa çıkma yasağının bulunmadığı tavsiye kararları, bugün kabine toplantısında ele alınacak.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Aykut Yılmaz Milliyet Güncel Haberler

500

Yorumlar (115)

realist:

sokağa çıkma yasağı ve okulların kapanmasını istiyoruz!

243
19
yanıtYanıtla
vatandaş:

sokağa çıkma yasağı olmadan bu korona bitmez millet fink atıyor dışarıda . otobüsler , lokantalar, partiler tıklım tıklım. hergün git gide çoğalıyor vakalar daha neyi bekliyoruz acaba

247
3
yanıtYanıtla
adam:

sokağa çıkma yaşağı acilen gelmeli

242
7
yanıtYanıtla
ZOİ:

OKULLARI NİYE KAPATIYOSUNUZ ARTIŞ OKULLARDAN OLMADI. SİZİN BUNA GÜCÜNÜZ YETTİ

9
231
yanıtYanıtla
esra:

sokağa çıkma yasağı olmalı bu şekilde hiç bir tedbir alınmıyor. . .

231
7
yanıtYanıtla
ZOİ:

OKULLARI NİYE ERTELİYOSUNUZ AÇTINIZDA BULAŞMI OLDU AÇIN ARTIK YETERRRR

4
226
yanıtYanıtla
Aynı:

Gündemi takip et biraz

yanıt81
yanıt0
drogba:

Madem çocuk meydana getirdin eşşek gibi bakacaksın okullar çocuk bakım evleri değildir o yüzden okullar kapanmalı

yanıt140
yanıt3
Nurullah DEMİR:

Okulda bazı çocuklar a sosyal mesafe anlatılmıştır Büyük ihtimal bu çocukların aileleri sizin zihniyetinizdeler.Ben sizin anlayışımızda ki ailelerin çocukların yanına çocuğumu gonderemem.Bir zahmet şu salgın bitene kadar evde cocuklarinizla ilgilenin

yanıt0
yanıt0
Zeyneo:

Olanları duymuyorsun sanırım artı mı nedemek ya

yanıt0
yanıt0
Tüm 115 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title