Haberler

Beypazarı'nda 'Kızak Şenliği'

Güncelleme:

'Geleneksel Beypazarı Kızak Şenliği', 1600 rakımlı Karaşar Kirazyanı Mevkii'nde yapıldı.

Ankara'nın Beypazarı İlçe Belediyesi ile Karaşar Belde Belediyesi'nin düzenlediği 'Geleneksel Beypazarı Kızak Şenliği', Beypazarı'na 30 kilometre uzaklıktaki 1600 rakımlı Karaşar Kirazyanı Mevkii'nde yapıldı. Beypazarı ilçe merkezinden şenliğin yapılacağı Kirazyanı Mevkii'ne servis otobüsleri ile taşınanlar, festival havasında piknik yapıp, kızakları ile kayarak renkli görüntüler oluşturdu.

Hafta sonu yapılan kızak şenliğine Beypazarı Kaymakamı Mustafa Kaya ve Karaşar Belediye Başkanı Ali Özdamar, sivil topluk kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte yüzlerce kişi katıldı. Her yaştan katılımcılar ağaç kızak, naylon, leğen ve plastik eşyaların üzerine oturaraka kayarken kimileri avazı çıktığı kadar bağırıp stres atarken, birbirlerine çarptı. Şenliğe katılanlar kar üstünde mangal yapıp, müzik eşliğinde oyun oynayıp, karın tadını doyasıya çıkardı. Kızakla kayanlar arasında 2 kişi yaralı olarak ambulans ile Beypazarı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Şenliğe katılan Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp ve Karaşar Belde Belediye Başkanı Ali Özdamar, ata sporu olarak nitelendirdikleri kızak şenliğini geleneksel hale getireceklerini söyledi. Başkanlar, öncelikle ilçe ve belde halkının hoş vakit geçirmesini sağlamak için düzelediklerini açıkladıkları şenlik sayesinde ilçe ve beldenin tarihi değerleri ile konaklarını, tanıtıp, turizme kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.

Kızak şenliği kapsamında düzenlenen yarışlarda, Alperen Önder, İsmail Ayık, Ali Kurtaran ve Huriye Kaya farklı yaş gruplarında birinci olarak birer çeyrek altın ile ödüllendirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Özdamar Karaşar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title