Haberler

Beylikdüzü, Ata'sını Törenler ve Dualarla Andı

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 75.yıl dönümünde Beylikdüzü'nde törenlerle ve dualarla anıldı.

Ulu Önder için geçen yıl ilk kez Beylikdüzü'nde okutulan Mevlidin bu yıl ikincisi yapıldı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programı, Beylikdüzü Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılmasıyla başladı. Anma törenine katılan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Yaşar Genç, ilçe örgütü adına Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

CHP Beylikdüzü Belediye Başkanı Aday Adayı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı programda, çelenklerin Atatürk Anıtı'na koyulmasından sonra, saat 09.05'te Atatürk'ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, sirenler çalındı. İstiklal Marşı'nın ikinci yarısından sonra bayraklar yarıya indirildi. Tören sonrasında Ata'nın huzuruna karanfiller bırakıldı.

10 Kasım Atatürk'ü Anma günü dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii'nde öğle namazı ardından Mevlid okutuldu. Gürpınar Cemevi'nde lokma dağıtımına katıldı. Her iki ibadet yerinde de;  Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için dualar edildi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programı, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'nda, İlçe Genç düzenlenen programla devam etti. CHP Beylikdüzü Gençlik Kolları tarafından düzenlenen programda şiirler okundu, Atatürk'ün sevdiği şarkılardan müzik dinletisi sunuldu, günün anlam ve önemini içeren konuşmalar yapıldı.

10 Kasım Atatürk'ü Anma günü dolayısıyla ilçede düzenlenen programlara katılım gösteren CHP Beylikdüzü Belediye Başkanı Aday Adayı Ekrem İmamoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 75.yılında Beylikdüzü'nde özlemle andığını söyledi.

Atatürk gibi bir lidere sahip olmanın Türk milleti için gurur kaynağı olduğunu ifade eden İmamoğlu, Türk Milletinin Atatürk ve devrimlerini yaşatmaya devam edeceğine inancının tam olduğunun altını çizdi. İmamoğlu, "Beylikdüzü'nde gün boyu vatandaşlarımızla beraber Atamızı anmanın onurunu yaşadık. Hem Camide hem de Cemevinde okutulan dualara katıldık. Atamızın, silah arkadaşlarının ve şehitlerimizin ruhu şad olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Ekrem İmamoğlu Yaşar Genç Güncel Haberler

title