Haberler

Beta major talasemi hastası minik Eymen için kök hücre ve kan bağışı çağrısı

Güncelleme:

Beta major talasemi hastası minik Eymen için kök hücre ve kan bağışı çağrısı Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan beta major talasemi hastası Çınar Eymen Çakar için ailesi, kan bağışı ve kök hücre çağrısında bulundu.

Beta major talasemi hastası minik Eymen için kök hücre ve kan bağışı çağrısı

BİNGÖL - Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan beta major talasemi hastası Çınar Eymen Çakar için ailesi, kan bağışı ve kök hücre çağrısında bulundu.

Solhan ilçesinde ikamet eden Ergin Çakar'ın oğlu Çınar Eymen, beta major talasemi hastalığı ile mücadele ediyor. Ailesinin talebi üzerine ilçeye gelen Türk Kızılay'ı kan bağış tırı, kent sakinlerinden kan bağışı aldı. Yoğun ilginin gösterildiği farkındalık çalışmasında onlarca kişi minik Çınar Eymen için kan verdi.

Sadece Bingöl'den değil ülke genelindeki bağışçılara da çağrıda bulunan dede Adil Çakar, Çınar Eymen'in durumunda olan çocuklara kan bağışının umut olacağını söyledi. Dede Çakar, "Ricamız il, ilçe ve tüm Türkiye'den sadece torunum için değil hasta olan herkes için kan verebilirler. Kan verenlerden de Allah razı olsun. Bu tür hastalıkla mücadele edenler için kan verirlerse mutlu oluruz. Allah herkesten razı olsun" dedi.

Oğlunun yaklaşık 2 yıldır tedavi gördüğünün altını çizen Baba Ergin Çakar, vatandaşlara çağrıda bulundu. Tek çarenin ilik nakli olduğunu aktaran baba Çakar, "Oğlum beta major talasemi hastası ve ilik nakli bekliyor. 2 yıla aşkındır bir tedavi sürecinde. 10 binde bir kök hücrede ancak umut olunabiliyor. Ne kadar çok sayı artarsa o kadar iyi olma ihtimali artacak bizim için. Çınar Eymen ve onun gibi nice hastaların hayata tutunmasını istiyorum. Onun için insanlarımızdan duyarlı olmalarını istiyoruz, talep ediyoruz. Fazla geç olmadan çocuklarımızın tekrar sağlığına kavuşturma niyetindeyiz. İki yıldır tedavisi sürüyor ve tek çaresi ilik naklidir. Halkımıza da teşekkür ediyoruz ve bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz. İnsanlarımızdan daha çok talep bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title