Haberler

BDP'lilerin Yürüyüşüne Polis İzin Vermedi

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, Barış ve Demokrasi Parti'li bir grup, Diyarbakır'a gençlik yürüyüşü yapmak istedi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, Barış ve Demokrasi Parti'li (BDP) bir grup, Diyarbakır'a gençlik yürüyüşü yapmak istedi. Yürüyüşe polis izin vermezken, toplanan grup, dağ yolunu kullanarak kente ulaşmaya çalıştı.

Bağlar Mahallesi Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosu önünde toplanan ve aralarında BDP İlçe Başkanı Kerem Canpolat, Belediye Eş Başkan adayları Yüksel Bodakçı ile Mehmet Şah Teke, BDP'li yöneticiler ve çok sayıda vatandaş, Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin 15. yılını protesto etmek için Diyarbakır'a doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Silvan Devlet Hastanesi Kavşağı'nda barikat kuran güvenlik güçleri, Diyarbakır yürüyüşüne izin vermedi. Polis, yapılan bu yürüyüşün kanunsuz olduğunu belirterek, yürüyüşe izin vermeyeceklerini belirtirken, BDP'li yöneticiler ise, yürüyüşün demokratik bir hak olduğunu ve bunu kullanarak trafik akışını engellemeden yol kenarından Diyarbakır'a gitmek istediklerini ifade etti. Polis ile BDP'liler arasında yapılan görüşmeler sonuçsuz kaldı. Yapılan görüşmeler sonuçsuz kalınca BDP'liler sanayi yolu üzerinden dağa çıkarak yürüyüşü dağ üzerinden yapacağı duyurusunda bulundu.

Dağ yolunda Diyarbakır'a doğru yürüyüş yapan BDP'lileri, güvenlik güçleri Silvan-Hazro grup yolunda takibe aldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yüksel Bodakçı Mehmet Şah Diyarbakır Silvan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title