Haberler

Baykal: "Ayrışmaya Tahammülümüz Yok"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 'Anadolu, Sadece Kılıçla, Süngüyle, Silahla, Zorla Fethedilmemiştir. Anadolu'da Gönüllere, Zihinlere, Vicdanlara, İyi Ahlakla, Doğru Düşünceyle, Adalet Fikriyle, Dürüstlükle, Kardeşçe, Bütün Milleti Severek, Herkesi Kucaklayarak Girilmiştir' Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Anadolu, sadece kılıçla, süngüyle, silahla, zorla fethedilmemiştir. Anadolu'da gönüllere, zihinlere, vicdanlara, iyi ahlakla, doğru düşünceyle, adalet fikriyle, dürüstlükle, kardeşçe, bütün milleti severek, herkesi kucaklayarak girilmiştir'' dedi.

Deniz Baykal, Antalya'da yaptığı konuşmada, Anadolu'nun bir fikir, ahlak ve değerler sistemini bağrında taşıdığını belirterek, ''Eksikliğini hissettiğimiz de tam bu noktada ortaya çıkıyor. Ayrışmaya, dışlanmaya ve yok sayılmaya hiçbir şekilde tahammülümüz yoktur. Bunun kimseye getireceği yarar yoktur. Hepimiz Anadolu'nun zenginliğiyiz. Irk, mezhep, inanç, soy, sop, kök, köken; bunların hiçbir farklılığı yok. Bizim gözümüzde 72 millet birdir, herkes kardeştir, herkes eşittir, herkes aynı hakka ve hukuka sahiptir''diye konuştu.

Baykal, cemevlerinin hukuki konumunun netleşmesi, zorunlu din dersinin kaldırılması, Diyanet'in içinde Alevi toplumunun temsili konularında CHP'nin hazırladığı kanun tekliflerini TBMM'ye sunduğunu söyledi. Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kimse telaşlanmasın, kimse heyecanlanmasın. Biz CHP olarak bu konuları artık kanun teklifi haline getirdik. O kanun Meclis'te görüşülür, oylanır ve bu iş biter. Hiç tereddüte gerek yok, her şeyin çözümü var. Çözümü de bizim sorumluluğunu üstlendiğimiz çözümdür. İnanıyoruz ki peşrevi bırakıp doğrudan işi tutmaya kalkarsak yapacağımız iş, bu konuda hazırlanan tasarıları bir an önce kanunlaştırmak, gereğini bir günde yapmak. CHP olarak buna hazırız. Herkesi bize destek vermeye çağırıyoruz. CHP'ye kulak versinler, bu konularda o ne söylüyorsa gereğini yapsınlar, toplantılara, yemeklere, platformlara ihtiyaç yok, eğer başka amacı yoksa... Eğer sorunu çözmekten ibaretse maksat, o zaman yolu budur. Ha 'O vesileyle biz başka bir iş arıyoruz, hareketi bölmek, parçalamak istiyoruz, maaşla kendimize bağlı kesimler oluşturmak istiyoruz diyorsanız' onu bilemem. Benim aklım onlara ermez.''

Abdal Musa'nın, ''Kavgalı yerden kaç, uzaklaş'' dediğine dikkati çeken Baykal, ''Bu bizim kendi deneyimimizle de gördüğümüz bir gerçeği hatırlatıyor. CHP'yi Türkiye'nin özlemine uygun bir parti haline getirmemiz gerektiğini, bütün milletle birlikte değerlendirdikten sonra demiştim ki, 'Kavgalı eve kız vermezler, kavgalı partiye oy vermezler. Biz önce kavgayı bitireceğiz. Abdal Musa da bize bunu öğütlüyor'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title