Haberler

Batman'da 2 Ayda 110 Kadın Koruma Talebinde Bulundu

Güncelleme:

Batman Barosu Kadın Komisyonunun hazırladığı kadına şiddet raporunda, bir yıl içerisinde 634 kadının şiddet başvurusunda bulunduğu, ortaya çıktı.

Batman Barosu Kadın Komisyonu'nun hazırladığı kadına şiddet raporunda, bir yıl içerisinde 634 kadının şiddet başvurusunda bulunduğu, 1 Ocak tarihinden itibaren ise 110 kadının şiddet nedeniyle koruma talep ettiği belirtildi. Komisyon Başkanı Pınar Bulut, kadına yönelik şiddetin sistematik olarak devam ettiğini belirterek, "12 yaşında evlendirilen, 13 yaşında anne olan, 14 yaşında ölen çocukların ülkesinde yaşıyoruz" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Batman Barosu Kadın Komisyonu, hazırladıkları raporu bugün açıkladı. Batman Barosu Kadın Komisyonu üyeleri, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla, üzerinde, 'Kadına şiddete son, şiddete uğradığınızda bize ulaşın' yazılı ıslak mendilerin, kahvelere, restorantlara dağıtıldığını söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Batman'daki tutuklu kadınları ziyaret ettiklerini ifade eden Kadın Komisyonu Başkanı avukat Pınar Bulut, bölgedeki kadınların aldığı eğitimin hala yetersiz olduğunu belirterek, "Yöremizde hala kadınlar daha az eğitim almakta, okuma yazma öğrenmeleri hala engellenmekte, yoksulluğa mahkum kılınmaktadır. Kadına yönelik ayrımcılık ve bunun uzantısı şiddet, bir insan hakları ihlalidir, münferit değil, sistematiktir. Bu nedenle engellenmesi de ancak sistemli ve etkin bir mücadeleyle gerçekleştirilebilir. 12 yaşında evlendirilen, 13 yaşında anne olan, 14 yaşında ölen çocukların ülkesinde yaşıyoruz" dedi.

Bölgede yaşayan kız çocuklarının kaderinin böyle olmaması gerektiğine dikkat çeken Bulut, "Komisyon olarak, sorunun önüne geçilmesi için, evlilik yaşı 18'in doldurulması koşuluna bağlanması gerektiğini kanaatindeyiz. Ayrıca TCK'da cinsel istismar mağduru çocuk yaşı 15'ten 18'e çıkarılmalı. Batman'da geçtiğimiz 8 Mart'tan bu yana 634 kadına yönelik şiddet başvurusu bulunmaktadır. Sadece 1 Ocak 2014 itibaren bugüne kadar 110 kadın mahkemeden koruma talebinde bulunmuştur. Ayrıca mahkeme incelendiğinde bir gün içerisinde 14 koruma kararının alındığı hususu dikkat çekmektedir. Bir günde 14 kadının şiddete maruz kalması nedeniyle mahkemeye başvurması, vahim tablo karşısında acil önlem alınmalıdır" diye konuştu. - Batman

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pınar Bulut Batman Politika Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title