Haberler

Başörtülü Öğrenci Sınava Alınmadı

Güncelleme:

Başörtüsü Nedeniyle bir Öğrencinin Sınava Alınmadığı İddiası öne sürüldü.

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Hilmi Uysal, başörtüsü nedeniyle bir öğrencinin sınava alınmadığı iddiası üzerine hakkında idari soruşturma açılan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülser Öztunalı Kayır'ın mevcut hukuku savunduğu için "hedef tahtasına konulduğunu" öne sürdü.

Prof. Dr. Hilmi Uysal, Kamu Yönetimi Bölümü birinci sınıf öğrencisi Şeyma Adede'nin başörtülü olduğu gerekçesiyle sınava alınmadığı iddiasıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, Akdeniz Üniversitesi'nde "türban sorunu" üzerinden öğretim üyelerine yönelik rektörlük baskısı olduğunu iddia etti.

Daha önce de tıp ve eğitim fakültelerindeki öğretim üyeleri hakkında türbana ilişkin tutumları nedeniyle soruşturma açıldığını belirten Uysal, Anayasa Mahkemesi'nin türbanı yasaklayan kararı bulunduğunu iddia etti. Üniversite yönetiminin bu yasağa rağmen türbana göz yumduğunu ifade eden Uysal, öğretim üyelerinin bu sebeple soruşturmaya maruz kaldıklarını savundu.

Uysal, şöyle konuştu:

"Prof. Dr. Kayır, mevcut hukuku savunduğu için hedef tahtasına konmuştur. Bu yapılırken de en temel hukuk normları bile çiğnenmektedir. Öğrenci ve belli çevrelerden oluşan bu komplo, saldırıyı planlamakta ve sürdürmektedir. Yıl boyunca hukuk kurallarına uyan öğrencilerin sınava türbanla gelmeleri, bu komplonun ilk ayağıdır. Basın, öğretim üyesini 'Yasakçı' diye hedefe yerleştirmektedir. Rektör ise fakültelere ne yapacaklarını dikte ettirmektedir."

-Doç. Dr. Belek'e verilen maaştan kesme cezası-

Uysal, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Belek'e öğrencileri derse almadığı gerekçesiyle maaştan kesme cezası verildiğini belirterek, bunun "bir öğretim üyesine verilebilecek en ağır ceza" olduğunu dile getirdi.

Basın toplantısına katılan Doç. Dr. İlker Belek de derslere başörtüsüyle girmek isteyen öğrencilere, yönergeye ve kanuna göre, bu şekilde derslere giremeyeceklerini söylemek dışında bir kusuru olmadığını savundu.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer / Güç Gönel

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

Gülser Öztunalı Kayır Akdeniz Üniversitesi Hilmi Uysal Belek Politika Güncel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

İstiklal Caddesi'nde mağazada yangın! Polis bölgeyi boşaltıyor

İstiklal Caddesi'nde mağazada yangın! Polis bölgeyi boşaltıyor

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title