Haberler

Başkan Aydın; Çalışanın Hakkı ve Emeğine Her Zaman Saygı Duyulmalı

Türk-İş Aydın İl Temsilcisi ve Tes-İş Şube Başkanı Mustafa Aydın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, çalışanların hakkı ve emeğine her zaman saygı duyulduğu bir ortamda kardeşlik havasında bir işçi bayramı kutlamak istediklerini söyledi.

Türk-İş Aydın İl Temsilcisi ve Tes-İş Şube Başkanı Mustafa Aydın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, çalışanların hakkı ve emeğine her zaman saygı duyulduğu bir ortamda kardeşlik havasında bir işçi bayramı kutlamak istediklerini söyledi. Son günlerde en çok konuşulan meselelerden biri olan kıdem tazminatı konusuna da değinen Başkan Mustafa Aydın, "Kıdem tazminatı çalışan işçilerin vazgeçilmez bir hakkıdır. Bu konunun tartışılması bile çalışanları rahatsız etmektedir" dedi.

Toplumun her kesiminde işçi ve işverenler ile sivil toplum örgütleri omuz omuza vererek dayanışma içinde olduğu sürece Türkiye'nin milli hedeflerine ulaşarak daha güzel yarınlara erişeceğine inandığını bu nedenle 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın da amacına uygun kutlanmasından yana odluğunu kaydeden Türk-İş Aydın İl temsilcisi ve Tes-İş Şube Başkanı Mustafa Aydın, 1 Mayıs'ın bayram havasında kutlanmasını diledi.

Tüm dünyada çalışanlar tarafından 'Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü' olarak kutlanan 1 Mayıs'ın, kargaşadan, kaygıdan ve endişelerden uzak, toplumsal huzur ve barışa katkı sağlamasını dileyen Mustafa Aydın tüm çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladı.

Açıklamasında kıdem tazminatının yanında vergi adaletinden ve emek üzerindeki vergi yükünden de söz eden Başkan Aydın, Türkiye'de gelir vergisi mükelleflerinin büyük çoğunluğunu ücretli çalışanlar oluşturduğunu belirterek "Gelir ve kazanç üzerinden alınan verginin yaklaşık üçte ikisini ücretli çalışanlar ödemektedir. Çalışanlar Ocak ayında aldıkları ücreti vergi diliminin yükselmesi nedeniyle Aralık ayında alamamaktadırlar. 'Az kazanandan az, çok kazanandan çok' vergi alınarak vergi adaletinin sağlanmasını istiyoruz. Emek üzerindeki vergi yükünün azaltılmasını ve verginin geniş kitlelere adil bir şekilde yansıtılmasını istiyoruz. Kayıt dışı ekonomi, kayıt altına alınır ve vergi adaleti sağlanırsa ülkemizin ekonomisinin daha iyi olacağına inanıyoruz. Bunun yanında taşeron uygulamasının kaldırılmasını ve sendikal örgütlenmenin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz" diyerek tüm çalışanların işçi bayramını kutladı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk İş 1 Mayıs Tes İş Aydın Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title