Haberler

Baro Başkanları, Elçi Cinayetinin Bir An Önce Aydınlatılmasını İstedi

Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Gaziantep baro başkanları, Kasım ayında öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin soruşturma dosyasında ilerleme olmamasını eleştirerek, Elçi cinayetinin aydınlatılmasının bir milat olmasını ve tarafsız bir soruşturmayla sorumluların ortaya çıkarılarak, yargı önünde hesap vermelerinin sağlanmasını istediler.

Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Gaziantep baro başkanları, Kasım ayında öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin soruşturma dosyasında ilerleme olmamasını eleştirerek, Elçi cinayetinin aydınlatılmasının bir milat olmasını ve tarafsız bir soruşturmayla sorumluların ortaya çıkarılarak, yargı önünde hesap vermelerinin sağlanmasını istediler.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Osmaniye Barosu Başkan Dilem Aksoy ve Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı, ortak bir açıklama yaparak, 28 Kasım 2015'te Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin ölümü üstündeki sır perdesinin aralanmasını istediler. Soruşturmada yaşanan olayları ve eksiklikleri ortak açıklamayla kamuoyu ile paylaşan beş baro başkanı, Tahir Elçi'nin öldürülmesi ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmanın devam ettiğini anımsattılar. Ancak, olayın üzerinden 32 gün geçmesine rağmen soruşturma dosyası ilerlemediğini öne süren Hatay, Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep baro başkanları, soruşturmayla ilgili beklenti ve taleplerini, şöyle aktardılar: "Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi'nin faili meçhul cinayetlerinin aydınlatılması uğrunda mücadele veren çok değerli bir meslektaşımız olması sebebiyle Elçi cinayetinin aydınlatılması bir milat olmalıdır. Soruşturma aşamasında yargılama ve soruşturmanın tarafı olan Diyarbakır Barosu mensubu meslektaşlarımızdan ve diğer barolardan bağımsız bir heyet oluşturularak dosyanın her aşaması kendileriyle paylaşılmalı ve soruşturmaya etkili katılımları sağlanmalıdır. Cinayetin faili meçhul kalmaması için adil ve etkili bir soruşturma yürütülerek, bir an önce elde edilen deliller ve aşamaları kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Tarafsız bir soruşturmayla katliamın sorumluları ortaya çıkarılmalı ve yargı önünde hesap vermeleri sağlanmalıdır. Bu soruşturmayı faili meçhul bırakmayacağımızı ve katliamın takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşırız." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alpay Antmen Tahir Elçi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title