Haberler

Balıkesir'de Başkanın İlk İsteği Su Fiyatında İndirim Oldu (2)

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un istifasından sonra yerine seçilen AK Partili Zekai Kafaoğlu, bugün meclis toplantısına ilk kez başkanlık yaptı.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un istifasından sonra yerine seçilen AK Partili Zekai Kafaoğlu, bugün meclis toplantısına ilk kez başkanlık yaptı. Su fiyatlarında yüzde 25 indirime gidilmesini, kırsal mahallelerden alınan atık su bedellerinin ise iptalini istedi. Başkan Kafaoğlu'nun önerisi, oybirliğiyle kabul edilerek tarife komisyonuna havale edildi.

Balıkesir'in büyükşehir olmasıyla kurulan Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi (BASKİ), daha önce ilçe belediyeleri ile belde belediyelerinin tarifelerini uygulamaya başladı. İlçelerdeki fiyat farkları ve sudan alınan katı atık bedellerinin aşırı olması son günlerde büyük eleştiri konusu oldu. Geçtiğimiz haftalarda toplanan BASKİ yönetim kurulu, su fiyatlarında yüzde 20 indirim yapma kararı alarak, Belediye meclisine öneriyi sundu. Bugün Zekai Kafaoğlu başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisinde, konu gündeme geldi.

BASKİ Yönetim Kurulu'nun aldığı suda indirim kararı, katip üyeler tarafından okundu. Kararın okunmasının ardından konuşan yeni Başkan Kafaoğlu, ayağının tozuyla vatandaşa jest yaptı. Yüzde 20 indirimi az bulan Kafaoğlu, "BASKİ genel Müdürlüğü ve yönetim kurulu ile görüşülmek üzere genel kurulumuza gönderilen ve gündemimizin 12. maddesinde olan su fiyatlarında yüzde 20 indirim yapılması hususundaki teklifi değiştirerek, indirimin yüzde 25 olmasını, kırsal mahallelerde alınmakta olan atık su bedelinin iptal edilmesi konusunda gerekli talimatı verdim. Bu konuda gerekli çalışmaları yapmak üzere, konuyu tarife komisyonuna havale ediyorum" diyerek oylamaya sundu.

Başkan Kafaoğlu'nun önerisi oybirliği ve alkışlarla kabul edildi. BASKİ'den yapılan açıklamada, Balıkesir'de 54 ayrı tarife uygulandığı, Başkan Kafaoğlu'nun talimatıyla su fiyatlarının yüzde 25 geri çekilerek, kırsal mahallelerde de atık su bedelinin iptal edilerek, fiyatların tekrar belirleneceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Zekai Kafaoğlu Edip Uğur Balıkesir Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Erdoğan'ın imzasıyla 5 isim görevden alındı! Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'na Salih Tanrıkulu atandı

Erdoğan'ın imzasıyla 5 isim görevden alındı! Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'na Salih Tanrıkulu atandı

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 7 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Limon FC elendi mi? Limon FC turnuvaya veda etti mi? Ankara okullar tatil mi 7 Haziran? Merve elendi mi? Survivor Merve adaya veda etti mi? ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title