Haberler

Herkes Bakan Nebati'nin yeni sistemle ilgili soruya verdiği yanıtı konuşuyor: Gözlerimin içine bakın Gülçin Hanım, ne görüyorsunuz

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin TRT canlı yayınında sunucunun "Dövize endeksli TL mevduat sistemine talep nasıl?" sorusuna verdiği yanıt kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu. Bakan Nebati merak edilen soruya, "Rakamlar çok iyi. Gözlerimin içine bakar mısınız Gülçin Hanım. Ne görüyorsunuz gözlerimde?" yanıtını verdi. İkili arasındaki bu diyalog kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

TRT 1 ve TRT Haber ortak yayınına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomi gündemi ve dövize endeksli TL mevduat sistemiyle ilgili detaylar verdi.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN AÇIKLAMASI SONRASI HER ŞEY DEĞİŞTİ"

Bakan Nebati, döviz kurlarında düşüşle ilgili olarak "Cumhurbaşkanımız adeta bir manifesto da yayınladı. Ve o andan itibaren de Türkiye'de her şey değişti. Aslında bu değişim, bir normalleşme. on birkaç aydır yaşanan kur ataklarıyla ilgili yaşanan gelişmeler, ve buna ilişkin yapılan yorumlar aslında normal olmayan bir şeyin tartışmasıydı. Şimdi normale döndük. Gerek gerçek kişilerimiz gerek kurumlarımız gerek kamu yönetimi gerek siyasetimiz gerekse de sizler... Her şeyin normal çerçevesi içerisinde devam ettiği bir sürece giriyoruz. Yüksek büyüme, düşük cari açık. Modelimizin temeli bu." diye konuştu.

"NE GÖRÜYORSUNUZ GÖZLERİMDE?"

Programın devamında TRT sunucusu Gülçin Üstün Can'ın "Dövize endeksli TL mevduat sistemine talep nasıl?" sorusunda rakam vermeyen Bakan Nebati, "Rakamlar çok iyi. Gözlerimin içine bakar mısınız Gülçin Hanım. Ne görüyorsunuz gözlerimde?" yanıtını verdi. Diyaloğun devamında sunucunun "Ekonomi rakam işi" yorumuna Bakan Nebati, "Ekonomi rakam işi, ekonomi temenni işi, ekonomi güven işi, ekonomi istikrar işi, ekonomi beklenti işi, ekonomi gözlerdeki ışıltıdır" dedi. Bakan Nebati'nin bu sözleri kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

500

Yorumlar (32)

bay07:

tabi yüksek kurdan dolarlarınızı bozdurdunuz keyfiniz iyi, yazık vatandaşa bütün zamlar duruyor geriye giden yok...şimdi birde zenginin parasına kur garantisi getireceksiniz neyle ödiyeceksiniz farkı tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla.yazık....

472
117
yanıtYanıtla
nihat gulsoy:

Şimdiye kadar gecmedigimiz köprünün parasin.yatmasigimiz hastenenin parasını.kullanmadimiz yolların parasını ödeyip 5 liyi zengin ettik yetmemiski şimdide diğer zenginleri daha fazla zengin ettimenin yolunu bulduk nasil mutluyuz gözlerimize bakın.

329
83
yanıtYanıtla
Hsn:

Ağızlara sakız olan bu laf kadar saçma bi düşünce yok,ben ankarada oturmuyorum o zaman oraya yapılan hastanenin yolun yada başka bişeyin parasını vergisini ben ödemem ankaralımı ödesin tüm icraatları tek tek ayırıp kim neyi kullanacaksa vergisini oradaki vatandaşmı ödesin daha önceki hükümetler öylemi yapmış,oraları kullanan kişilerden alınan vergiler devlet kasasına girmiyormu yani dolaylı olarak bizde faydalanmıyormuyuz devlet kazandıkça

yanıt32
yanıt109
Erkan Can :

Devlet her vergi mükelefinden kanunlar oranında vergisini toplar ve millete hizmet etmek için en uygun şekilde kullanmakla sorumludur.BU hizmet hastane, köprü ya da memur maaşı olabilir herkes burada hemfikir. Ama yap işlet devretle yaptırdığın köprüler geçiş garantili otoyol hastane vs bunların tamamı ülkenin milli para birimiyle devletin imkanlarıyla yapılır ve uyuşmazlıklar milli mahkemelerde çözülür. insanların itirazı olan bu anlaşmalar neden dövizle yapıldı ve neden ingiliz mahkemeleri ?

yanıt29
yanıt4
Erkan Can :

Ayrıca kur garantili tl mevduat demek,oluşacak zararı vergi ya da para basmak suretiyle oluşacak enflasyon ile halkın sırtına yüklemek demek. ulkede birikim yapmak bir yana ay sonunu getiremeyen milyonlar var ve mevduat sahiplerine verdiğin garanti,eğerki işler yolunda gitmezse bu yoksul insanların sırtına yük olarak dönecek.Yazık günah değil mi diyeceğim değil evet bize müstehak..

yanıt29
yanıt3
Fatih Turhan:

Açıklama neden gece yapildi.Yastik altındaki doları bozdurun dediniz bozdurduk 1 ayda yüzde 80 paramız eridi baktık olacak gibi değil dolari tekrar alalım dedik aldık sonra gece piyasalar kapalıyken yapılan açıklamada yüzde 30 daha paramızı kaybettik şimdi kime neden güvenlim.Garibanin parası 1 gecede nereye gitti kime hesap soracak insanların umutları ile oynadınız.Ev alacak insan evinden oldu, çocuğunun geleceği için birikim yapanın birikimini aldınız şimdi ne olacak güven mi?

233
77
yanıtYanıtla
Cihans:

bir gece ansızın gelebiliriz bankalara girilmedi be bu ne derken meğersem olay buymuş o kadar dolar satıldıki demekki olay öncesi banka istemine girilmedi

yanıt21
yanıt2
ERKAN :

doktor hastanın durumu ne iyiye gidiyor mu diye sorsak doktor da gözlerime bak çakmak çakmak bakıyorum. hocam tahlil sonuçları filan bakmayacak mısınız? Doktor: Bak yerimde duramıyorum hasta kötü olsa kıpı kıpır olur muydum? dese :))))

221
57
yanıtYanıtla
Mustafa Akbulut:

5 TL den al 18 TL ye çıkar. Bütün vadeli mevduatları dolara endeksle 12 TL ye çek. Başardık vay be un 450 mazot 12.5 TL gözünün içine bakanları uyutursun canı yanan vatandaş ne yapıyor birde ona bak.

209
32
yanıtYanıtla
Orhan Dik :

5ten alıp 10a çıkarmaktı hedef. Bu arada Tüsiad ile kavgaya tutuştular. Tüsiad şirketleri de misilleme olarak borsadan hisse satıp dolar aldı, global ortaklarına da kazanç vaadiyle dolar almaları tembihlendi ve 10 yerine bir anda 18'ye çıktı halkın da doğal olarak kazanç beklentisiyle. Yine Tüsiad kavgasında şu an için batan taraf oldu çünkü devletin bunu açıklamasını beklemiyordu kimse. Yani zengin daha çok zengin olmadı. Parasının yarısını kaybetti o anda

yanıt32
yanıt75
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title