Haberler

Bahçelievler'de Kadınlar Günü Paneli

Güncelleme:

Develioğlu "Dünya Kadınlar günü kadınlarımızın hak ve hukuklarını yılda bir gün konuşulduğu günler olmamalı." dedi.

"Türkiye'de kadının dünü, bu günü ve yarını"

Bahçelievler Belediyesi'nin Dünya Kadınlar Günü programları kapsamında düzenlediği, "Türkiye'de kadının dünü, bu günü ve yarını" konulu panel Nurettin Topçu Kültür Merkezinde gerçekleşti. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Gazeteci Balçiçek İlter, Prof. Dr. Ayşe Karan ve TİKAD (Türkiye İş Kadınları Derneği) Başkanı Nilüfer Bulut'un konuşmacı olarak katıldığı panele kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Kum sanatçısı Veysel Çelikkanat'ın kadın temalı gösterisinin ardından başlayan panelin açılışında konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu "Dünya Kadınlar günü kadınlarımızın hak ve hukuklarını yılda bir gün konuşulduğu günler olmamalı." dedi.

Siyaset, bilim, sağlık, medya ve iş dünyasında kadın konu başlıkları altında konuşan konuşmacılar, ülkemizde kadının her alanda var olma mücadelesini anlattılar.

Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar konuşmasında "Dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadının eseridir diyen büyük önder Atatürk'ün kadınların hak ve mücadelesinde büyük rolü olmuştur. Türk kadını Atatürk sayesinde, Türk medeni kanunun kabulünden, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesine kadar birçok noktada başka ülkelerde yaşayan kadınların önüne geçmişlerdir" dedi.

Gazeteci Balçiçek İlter'de konuşmasında "Basında kadın, etkin olmalı. Medyanın kadına olan bakış açısının değişmesi için daha çok kadının üst düzeyde görev alması gerekir. Kadınlar yasalarla güven altına alındıkça her alanda başarı gösterecek güce sahiptir" dedi.

TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut "Kadın, erkeklerin elindeki maddi gücün esiri olmamalı. Bizler annelik kimliğimizi ön planda tuttuğumuz için her şeyi erkeklere kaptırıyoruz ve daha sonra geri almak için de iki kat çaba sarf ediyoruz" dedi.

Prof. Dr. Ayşe Karan; Bilim ve sağlıkta zaten hep var olan kadın, gelişen iletişimle daha da öne çıktı. Ülkemizde çalışan kadın doktor oranı %26. Tıp fakültelerindeki akademik kadın personel oranı %28, İstanbul, Ankara ve İzmir'de bu oran %33'e çıkmakta, diğer illerde ise %20'lerde kalmaktadır. Türkiye'de son yıllardaki üniversite maaşları düşünce erkekler dışarıdaki iş hayatını daha çok tercih eder hale gelmişlerdir, bu durum kadın öğretim üyesi sayısını artırmıştır" dedi.

Öte yandan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir'in eşi Hayriye Cinbir tarafından, Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Prof. Dr. Ayşe Karan, Balçiçek İlter ve Nilüfer Bulut'a katılımlarından dolayı günü anısına plaket verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sevde Bayazıt Kaçar Osman Develioğlu Bahçelievler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title