Haberler

Azeri Anneler Gününde Şehitleri Unutmadı

Adana'da Azeri Asıllı Şehit Yakını Güzel Kalaycı, 'Anneler Günü' Dolayısıyla Asri Mezarlıktaki Şehitleri Kabirleri Başında Ziyaret Etti.

Adana'da Azeri asıllı şehit yakını Güzel Kalaycı, "Anneler Günü" dolayısıyla Asri Mezarlıktaki şehitleri kabirleri başında ziyaret etti.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Azeri bir ailenin kızı olan Güzel Kalaycı (64) yıllar önce Adana'ya göç ettiklerini belirterek, kendisinin de şehit yakını olduğunu söyledi. 6 şehidin daha Anneler Günü'nde toprağa verildiğini söyleyen Kalaycı, "Artık bu kan dursun" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Kalaycı, Anneler Günü'nde şehitliğe gelerek akrabası olan ve 1998 yılında Tunceli'de teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Naif Karakuş'un mezarı başında dua okudu, gözyaşı döktü. Azeri asıllı olduğunu ancak Türkiye Cumhuriyeti için gerekirse canlarını verebileceklerini ifade eden Kalaycı, "Oğlumun biri hastalandı. Devlet hastanelerinde tedavi ettiremedim. Ancak askeri hastane, şehit asker yakını olduğum için oğlumu tedavi etti. Ben hasta bakıcılıktan emekliyim. Beni alsınlar askerlere. Seve seve hasta bakıcı olarak çalışırım" dedi.

(FK-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title