Haberler

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nden İzmir'e "2022 Avrupa Ödülü"

Güncelleme:

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisince (AKPM), yerel ve bölgesel idarelerini ödüllendirmek amacıyla 1955'ten bu yana verilen "Avrupa Ödülü"ne bu yıl İzmir layık görüldü.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisince (AKPM), yerel ve bölgesel idarelerini ödüllendirmek amacıyla 1955'ten bu yana verilen "Avrupa Ödülü"ne bu yıl İzmir layık görüldü.

Fransa'nın Strazburg kentinde devam eden AKPM İlkbahar Genel Kurulu'nda, AKPM Başkanı Tiny Kox, İzmir'in "2022 Avrupa Ödülü"nü kazandığını duyurdu.

Avrupa Konseyi'nden yapılan açıklamada da Türkiye'nin en büyük 3'üncü kenti olan İzmir'in dünyadan 24 kentle kardeş şehri olduğu, yabancı belediyelerle ekonomik, sosyal ve kültürel iş birliğine önem verdiği belirtildi.

Birçok yabancı delegasyonun İzmir'i ziyaret ettiği ifade edilen açıklamada, şehirde birçok uluslararası etkinlik düzenlendiği kaydedildi.

Açıklamada, İzmir'in doğal afetler mağduru ve ihtiyaç sahibi kişilerle dayanışma içinde olan bir kent olduğu kaydedildi.

İzmir'in "Avrupa Şehirler Birliği" olarak adlandırılan EUROCITIES ve Akdeniz Kentler Birliği (MedCities) gibi uluslararası kuruluşlarda da aktif rol oynadığı vurgulandı.

"2022 Avrupa Ödülü" için İzmir'in yanı sıra Almanya'dan Bamberg ve Ingolstadt, Polonya'dan Boleslawiec, Litvanya'dan Palanga ve Ukrayna'dan Ternopil aday listesine alınmıştı.

Avrupa Ödülü

Avrupa Ödülü, AKPM tarafından 1955'te verilmeye başlandı.

Türkiye'de daha önce İstanbul, Bursa ve Ankara'nın aldığı Avrupa Ödülü'ne, yabancı belediyelerle kardeş belediye düzenlemeleri olan ve Avrupalı ortaklarıyla ilişkilerini geliştirmek için çok geniş bir yelpazeyi kapsayan faaliyetlerde bulunan kentler ve belediyeler ödül için yarışıyor.

Kazananlar her yıl Parlamenter Meclisi Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesince ve bu komiteye bağlı Avrupa Ödülü Alt Komitesince seçiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Konseyi Türkiye Fransa İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title