Haberler

Ardahan'daki Fetö/pdy Davasında Karar

Ardahan'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) mahrem yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla yargılanan 20 sanıktan 15'i, 1 yıl 6 ay 22 gün ile 18 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkum edildi.

Ardahan Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Osman Alp salonda hazır bulundu. Diğer sanıklardan tutuklu yargılanan Ahmet Öğüt ve Nizami Ersoy Olukpınar ile tutuksuz sanıklar Ahmet Altıparmak, Ahmet Kurt, Ali Taran, Bilal Şeker, Emrah Atila, Fetullah Mayda, İsmail Çam, İsmail Yılmaz, Murat Cehan, Ramazan Özdilek, Tolunay Bilgin ve Uğur Varol ise bulundukları illerden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Sanık avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmaya diğer 5 sanık ise gelmedi.

Son savunmaları ve sözleri sorulan sanıkların tamamı ile avukatları, suçlamaları reddedip beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti ise "terör örgütü üyesi olma" suçundan yargılanan ve cezalarında çeşitli nedenlerle indirim yapılan çoğunluğu İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ihraç edilen kişilerden oluşan sanıklardan Öğüt'ü 18 yıl, Alp'i 10 yıl 6 ay, Olukpınar ve Atila'yı 7 yıl 6 ay, Mayda ve Çam'ı 4 yıl 2'şer ay, Altıparmak'a 3 yıl 5 ay 7 gün, Bilgin, Kurt, Taran ve Şeker'i 3 yıl 1 ay 15'er gün, Özdilek'i 2 yıl 8 ay 15 gün, Varol'u 1 yıl 8 ay 18 gün, Yılmaz ve Cehan'ı da 1 yıl 6 ay 22'şer gün hapse mahkum etti.

Heyet, 2'si tutuksuz 3'ü firari olan diğer 5 sanığın dosyasını ise bu dava dosyasından ayırdı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Altıparmak Ahmet Kurt Ali Taran Ardahan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title