Haberler

Arap Baharı'ndan Sonra Ortadoğu'nun Geleceği ve Türkiye" Konferansı

*abant Platformu'nun 25.Toplantısı Çırağan Sarayı'ndaki açılış oturumuyla başladı.

*abant Platformu'nun 25. Toplantısı Çırağan Sarayı'ndaki açılış oturumuyla başladı.

Haber-Kamera: Atilla ÖZDEMİR İstanbulDHA

Abant Platformu'nun 25. Toplantısı Çırağan Sarayı'ndaki açılış oturumuyla başladı. "Arap Baharı'ndan sonra Ortadoğu'nun Geleceği ve Türkiye" konferansının "Arap Baharı: İsyan mı, Devrim mi?" başlıklı açılış oturumu Türkiye- AB Karma Parlamento Komitesi Eşbaşkanı Helene Flautre'un açılış konuşması ve Radikal gazetesi yazarı Cengiz Çandar'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda Almanya Heidelberg Üniversitesi'nden Prof. Aurel Croissant ile ABD Harvard Üniversitesinden Rıdvan Ziyade de birer konuşma yaptı. Cengiz Çandar yaptığı konuşmasına, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere, "Arap Baharı" denilmesinin yanlış olduğunu vurgulayarak başladı. Ortadoğu'da yaşanılanların pek de baharın iç açıcılığını yansıtmadığının altını çizen Çandar, "Bahara uygun görüntü vermeyen şekiller, önce Libya'da, sonra kapımızın dibinde, Suriye'de. İnsan vicdanının kabul etmeyeceği görüntülerle devam ediyor. Tabi Amerikan medyası süratle çalışmaya devam edip, Arap Kışı'ndan bahsetmeye başladı. Bahar, sonbahar ve yazı geçmeden birden bireye geri dönüp, kış halini aldı. Olan biten mevsimsel bir şey değil" dedi. Cengiz Çandar Abant Platformu'nun 2 gün boyunca ele alacağı konuların, medyadik mevsimsel bakış açısından çok daha geniş, çok daha derin olacağını söyledi.

"Arap Baharı'ndan sonra Ortadoğu'nun Geleceği ve Türkiye" konferansı 3-4 Aralık'ta Gaziantep Şehit Kamil Kongre Merkezi'nde

devam edecek. Konferansa ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Belçika, Tunus, Mısır, Fas, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Japonya ve Türkiye'den 100'ün üzerinde akademisyen, gazeteci ve uzman katılacak. Konferansın bitiminde ise bir sonuç bildirisi yayınlanması öngörülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title