Haberler

Antalya Demre'de Sera Atığı Tepkisi

Demre'de sera atığı tepkisiANTALYA'nın Demre İlçesi'nde çevreye bırakılan sera atıklarının kontrolsüz yakılmasına vatandaşlar "zehir soluyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Demre'de sera atığı tepkisi

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde çevreye bırakılan sera atıklarının kontrolsüz yakılmasına vatandaşlar "zehir soluyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Demre'de seralardaki sökümün ardından belirli alanlara bırakılan atıklar çevre kirliliğine neden oluyor. Özellikle Demre Çayı ağzına bırakılan atıkların kontrolsüz şekilde yakılması hem tehlike hem de hava kirliliğine yol açıyor. Yakılan atıklar nedeniyle Beymelek, Köşkerler, Yaylakaya ve Kayaaltı mahalleleri duman altında kaldı. Yakılan atıklar nedeniyle Demre- Beymelek Köprüsü altında Adalet Güçlü'ye ait 22 küçükbaş hayvan son anda yanmaktan kurtarıldı. Bölge sakinleri yoğun duman nedeniyle evlerinden çıkamadı. "Zehir soluyoruz" diye tepki gösteren vatandaşlar, sera atıklarının ilçe dışına çıkarılmasını ve atık bertaraf merkezi kurulmasını talep etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, sera atıklarının sorumluluğunun kendilerinde olmadığını söyledi. Buna rağmen atıkların taşınması için şartname hazırlandıklarını kaydeden Sertbaş, "Kısa sürede ihaleye çıkılıp, atıkların Demre çöplüğüne taşınarak imhasını sağlayacağız. Ama birileri durmadan ateşe veriyor" dedi.

"EKONOMİK GÜCÜMÜZ YOK"

Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ise sera atıklarının ilçenin en büyük sorunlarından biri olduğunu kaydetti. Büyükşehir Yasası nedeniyle Demre Toptancı Hali'ndeki dükkan ve ardiyelerin kira gelirlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından alındığını kaydeden Başkan Topçu, "Her kilo sebzede yüzde 2 hal kesintisini Büyükşehir alıyor. Atıkların Demre Belediyesi tarafından toplanması isteniyor. Bizim bu sorunu çözecek ekonomik gücümüz yok. Bu sorunu, hal gelirini alan Antalya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, Demre'nin ürettiği sebzenin hal kesintilerini alan İstanbul ve Ankara gibi büyükşehir çözmeli" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beymelek Demre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title