Haberler

Antalya'da Sobadan Çıkan Yangında Müstakil Ev Kullanılamaz Hale Geldi

Güncelleme:

Antalya'da müstakil bir evde sobadan çıkan yangın sonucu ev kullanılamaz hale geldi. Yangında biri 2 aylık bebek olmak üzere 3 kişi son anda evden çıkarak kurtuldu. Yangının sobadan kaynaklı olduğu belirtildi.

ANTALYA'da müstakil ev, sobadan çıkan yangında kullanılamaz hale geldi. Yangında biri 2 aylık bebek, 3 kişi, son anda evden çıkarak kurtuldu.

Kepez ilçesi Ünsal Mahallesi 5271 Sokak'ta müstakil bir evde oturan Necla Kılıç, evde öğle saatlerinde sobayı yaktıktan sonra 2 aylık bebeği Ömer Can Kılıç'la ilgilenmek üzere diğer odaya gitti. Bir süre sonra yanan sobadan sıçrayan kıvılcımlar, yatağı tutuşturdu. Kısa sürede büyüyen alevler odayı sararken, Necla Kılıç, bebeği Ömer'i de alarak dışarı çıktı. Bu sırada uyuyan Necla Kılıç'ın ağabeyi Uğur Sarıtepe uyanıp, yangına hortumla müdahale etti. Sarıtepe alevleri söndüremeyince evden çıkarak durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

İhbar üzerine adrese polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekibi alevlere müdahale ederek yangını söndürdü. Dumandan etkilenen Sarıtepe ile Necla ve Ömer Kılıç'a sağlık ekipleri müdahale etti. Dumandan etkilenen komşularından bir kadın da ambulansa alınarak tedavi edildi. Yangın nedeniyle ev tamamen kullanılamaz hale geldi.

Yangının sobadan kaynaklı çıktığını belirten Uğur Sarıtepe, "Soba yatağı tutuşturmuş yangın çıkmış. Uyandım bir anda evin her yerinde duman var. Sara hastası olduğum için hemen evden çıktım. Alevlerle müdahale edeyim derken bebeği de unuttum" dedi.

Bebeğiyle birlikte evden kendi imkanlarıyla çıktıklarını anlatan Necla Kılıç ise "Sobayı yeni yakmıştım. Yanında yatak vardı. Yatak naylon olunca bir anda tutuşmuş. Bebeğimi alıp hemen evden kaçtım" diye konuştu.

Diğer yandan Kılıç ailesinin komşuları ailenin maddi gelirlerinin olmadığını, aile üyelerinin sara hastası ve oturdukları evin de kira olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Bebek Kurtarma İtfaiye Antalya Acil Durum Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title