Haberler

Antalya Barosu Başkanlığına İlk Aday Tanış

Antalya Barosu seçimleri öncesinde başkan adaylığını ilk açıklayan avukat Makbule Tanış oldu.

Antalya Barosu seçimleri öncesinde başkan adaylığını ilk açıklayan avukat Makbule Tanış oldu.

Tanış, yönetim kurulu listesinde yer alan avukatlarla Antalya Adliyesindeki Baro Kafeteryası'nda düzenlediği basın toplantısında, avukatların yıllardır çözüm bekleyen son derece ciddi sorunları bulunduğunu söyledi.

Bu sorunlar içinde boğulup kaldıklarını ifade eden Tanış, "Her geçen gün sayımız artıyor. Birkaç yıl içerisinde barolara kayıtlı avukat sayımız 150 bini geçmiş olacak. İşsizlik nedeniyle her geçen gün işçileşen avukatlar, yakın gelecekte iş bulamaz hale gelecekler. Bir taraftan avukat sayımız artarken diğer taraftan meslekte kalite hızla düşüyor." dedi.

Tanış, "Avukatlar olarak mahkemeler nezdinde ve toplumda güvenilir ve saygın olma özelliğimizi, itibarımızı yükselten, topluma örnek kişiler olarak, bilgi donanım ve davranış içerisinde olan, kendine mesleğine meslektaşına saygılı, avukatlık ilkelerine sahip bir baro olmak için adayız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title