Haberler

Ankara'da 5 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Muharrem ayı nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi tarafından düzenlenen Geleneksel Aşure Günü'nde 5 bin Başkentliye aşure dağıtıldı.

Muharrem ayı nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi tarafından düzenlenen Geleneksel Aşure Günü'nde 5 bin Başkentliye aşure dağıtıldı.

Geleneksel Aşure Günü'ne, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, Genel Sekreteri Kamil Kılıç, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Ziya Baba İnanç Vakfı Kanaat Önderi Hasan Erdoğan Baba, Hacı Bektaş Vakfı Başkanı Uğur Sümer, Karaşarlılar Derneği Genel Merkezi Başkanı Mehmet Kaytanbıyık, Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacıbektaş Araştırma Merkezi temsilcileri ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları, bürokratlar ve Başkentliler katıldı.

Aşurelerin ikramından önce günün önemine dair konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, "Bütün İslam dünyasının şehitler serdarı Hz Hüseyin'i anmak ve aynı zamanda aşure geleneğini yaşatmak adına buradayız. Tüm dinlere, inançlara, ırklara, dillere, mezheplere saygıda kusur etmeyen bir medeniyetten geliyoruz. Bu geleneği yaşatma adına üniversitemizin çok değerli rektörüne, örgütlere teşekkür ediyorum. Bizi bir araya getirdiler. Bu tip kültürel ve sosyal etkinliklerin yaşatılması için Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelenin en iyisini yapma gayreti içinde olacağız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin aşure etkinliğine çok büyük katkı sağladığını ifade eden Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, "Muharrem ayının bu millet ve İslam alemi için ne ifade ettiğinin daha net ortaya konulmasını istiyoruz. Bu vesile ile bu geleneği sürdüren kültür mirasçılarına saygı ve sevgilerimizi sunarak, başta Hz. Hüseyin efendimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi şükran ve sevgiyle anıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz bugün yine büyüklüğünü gösterdi ve bu etkinliğe çok ciddi katkı sağladı" diye konuştu.

5 BİN KİŞE AŞURE İKRAMI

Ziya Baba İnanç Vakfı Kanaat Önderi Hasan Erdoğan Baba'nın aşure duası ile 5 bin kişiye aşure dağıtımı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi EGO yemekhanesinde hazırlanan aşure için 30 kişi 5 saat emek sarf etti. 5 bin kişilik aşure için 100 kilo buğday, 60 kilo nohut, 60 kilo kuru fasulye, 50 kilo incir, 50 kilo kayısı, 50 kilo üzüm, 150 kilo şeker, 20 kilo kuş üzümü, 30 kilo fındık, 50 kilo nar, karanfil ve tarçın kullanıldığını belirtildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Geleneksel Aşure Günü Gazi Üniversitesi Hasan Erdoğan Politika Güncel Haberler

title