Haberler

AYM Başkanı Zühtü Arslan'dan 'uzaktan kumandalı yargı olmaz' çıkışı

Güncelleme:

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Türkiye Adalet Akademisi tarafından düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, yargının uzaktan kumanda ile yönetilemeyeceğini vurguladı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, "Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz." ifadesini kullandı.
Anayasa Mahkemesinden yapılan açıklamaya göre, Arslan, Türkiye Adalet Akademisi tarafından düzenlenen Akademi Söyleşileri kapsamında, hakim ve savcı adaylarıyla Anayasa Mahkemesi Yüce Divan Salonu'nda bir araya geldi.
Zühtü Arslan, konuşmasında, yargı ve hukukun temel fonksiyonunun bireyin hak ve özgürlüklerini güvence altına almak olduğunu belirtti.
Bütün yargı düzenlerinin ortak paydasının, hukuk devleti olduğu vurgusunu yapan Arslan, adaleti tesis etmeyen devletlerin uzun süre var olamayacağını, "her şeyi yerli yerine koymak" suretiyle adaleti tecelli ettirmenin hakim ve savcıların görevi olduğunu aktardı.
Hakim ve savcı adaylarına mesleki anlamda tavsiyelerde bulunan Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan, vicdanın esaret, aklın ise vesayet kabul etmeyeceğini belirterek, "Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz." vurgusu yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Anayasa Mahkemesi Zühtü Arslan Türkiye Yargı Yargı Hukuk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title