Haberler

Amasya Üniversitesi Eğitim-öğretime Başladı

Amasya Üniversitesi'nin 2007-2008 Eğitim-öğretim Dönemi Açılış Töreninde Konuşan Rektör Prof. Dr. Zafer Eren, Terörü Lanetledi, Soykırım İddialarını Yalanladı.

Amasya Üniversitesi'nin 2007-2008 eğitim-öğretim dönemi açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Zafer Eren, terörü lanetledi, soykırım iddialarını yalanladı.

Amasya Üniversitesi'nin 2007-2008 eğitim ve öğretim dönemine başlaması nedeniyle düzenlenen tören, Yavuz Selim Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. Eğitim Fakültesi Kongre Kültür Merkezi'nde devam eden ve Vali Celaleddin Lekesiz, Garnizon Komutan Vekili Albay Gürcan Ünal, daire müdürleri, üniversite kadrosu ve öğrencilerin katıldığı törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Zafer Eren, gerek Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde gerekse Osmanlı tarihinde soykırım

yapılmadığını söyledi. Prof. Dr. Zafer Eren, "Ulus tanımının içini boşaltmak istiyorlar. Biz Türk ulusuyuz. Atatürk, Türk ulusunu tanımlarken, 'Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlar Türk ulusudur' demiş. Bu ulusun her bir ferdi bizim ulusumuzun elamanı. Her bir ferdimizin saçının teline zarar gelmesine izin vermeyiz. Ancak bu bütünlüğümüzü bozmak isteyenler, Amerika Parlamentosu'nda sözde Ermeni soykırımını gündeme getiriyorlar. Gerek Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde gerekse Osmanlı tarihinde soykırım

yapılmamıştır. Buna inanarak söylüyorum. Türkiye Cumhuriyeti'ni oluşturan insanlar soykırım yapmamışlardır, soykırım diye bir şey söz konusu değildir. Bu sözde soykırım lafları ile güya Türk ulusunun dış dünyada otoritesini sarsmak istiyorlar, bu bizi engelleyemez" dedi.

Yaşanan terör olaylarına da değinen Zafer Eren, "Son günlerde içimizi darmadağın eden terörist saldırıları var. Bu güzel ülkenin birliğini sağlamak için canlarını verenleri herkesin huzurunda minnetle anıyorum. Gerek iç gerekse dış odaklar şunu iyi bilmeliler ki, biz Türk ulusuyuz. Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da nasıl dimdik durduysak, bu günde dimdik ayaktayız. Bir ölürüz, bin diriliriz" diye konuştu.

Vali Celaleddin Lekesiz, üniversiteleri beyinlerin tam kapasite çalıştığı yerler olarak nitelendirerek, "Eğitimde ve uygarlıkta üniversitelerin yerleri tartışılamaz. Dünya bir bütün olarak değerlendirilmeli, dünya nereye gidiyor, ne üretiliyor, hangi teknolojiler kullanılıyor takip edilmeli ve geri kalınmamalı. 21. yüzyılda artık adale gücünden, beyin gücüne geçildi. Bu gelişmeleri takip edemeyen toplumlar ayakta duramazlar, son teknolojiyi üretemeyen, onu kullanamayan toplumlar ayakta duramazlar" diye

konuştu.

Daha sonra Eğitim Fakültesi Türk Sanat Müziği Korosu mini bir konser verdi.

(DY-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title