Haberler

Ali Dinçer'den Organ Bağışında Belçika Modeli Önerisi

Bir Süre Önce Karaciğer Nakli Operasyonu Geçiren TBMM Başkanvekili Ali Dinçer, "Organ Bağışında Belçika Modeli" Önerisi Getirdi.

Bir süre önce karaciğer nakli operasyonu geçiren TBMM Başkanvekili Ali Dinçer, "Organ Bağışında Belçika Modeli" önerirken, "Organ bağışlayacakların değil, vermeyeceklerin kayda alınması" gerektiğin söyledi.

Ali Dinçer beraberinde karaciğer nakli operasyonunu başarıyla sonuçlandıran doktorları Prof. Dr. Sadık Ersöz, Prof. Dr. Kağan Karayalçın ve Doç. Dr. Selçuk Haznedaroğlu ile parlamentoda bir basın toplantısı düzenledi. Bir süre önce A.Ü. Tıp Fakültesi Hastanesi'nde karaciğer nakli operasyonu geçiren Dinçer, karaciğer naklinin yapıldığı Hasan Saka'ya rahmet dilerken, ailesine şükranlarını sundu.

BELÇİKA MODELİ

Türkiye'de organ naklinin gelişmesi gerektiğini anlatan Dinçer, "Bundan sonra görevim, 'damdan düşenin halinden damdan düşen anlar' sözü gereği bu konuda daha fazla aktif olmak" dedi. Türkiye'de organ bağışı konusunda gönüllülerin sayısının 140-150'yi geçmediğini, gönüllü olarak bağış yapılmasına karşın beyin ölümü gerçekleşmiş hastanın yakınlarının da olurunun alınması gerektiğini anlatan Dinçer, "Oysa Belçika'da her vatandaş organlarını bağışlamış durumda. Beyin ölümü gerçekleştiği zaman yakınları bağışlamak istemediklerini söylerlerse nakil yapılabiliyor. Bu da yüzde 2'lik küçük bir rakam, yani Belçika'da kadavradan organ nakli oranı yüzde 98 civarında" diye konuştu. Önerdiği Belçika modeli konusunda uzman isimlerin katılımı ve diğer partilerle temas sonucu bir yasa teklifi hazırlayacağını bildiren Dinçer, şöyle dedi:

"Askere giderken izin alınıyor mu? Bu da aslında bir ölçüde vatan görevi. Milyonlarca insanımızı ilgilendiriyor. Belçika'daki modeli veya benzer bir modeli Türkiye'ye adapte edebiliriz."

Organ bağışı konusunun Türkiye'de ciddi bir modele oturtulması ihtiyacı bulunduğunu yineleyen Dinçer, bu konuda medya, eğitim kurumları ve dini kurumların el birliğiyle çok ciddi bir şekilde çalışma yapması gerektiğine işaret etti. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title