Haberler

Akyürek Pazarlama Halka Arzı Başarıyla Sonuçlandı

Güncelleme:

Piyasalardaki dalgalanmalara rağmen Akyürek Pazarlama halka arzı başarıyla sonuçlandı

Son bir haftada piyasalarda yaşanan olumsuz dalgalanmaya rağmen Akyürek Pazarlama 17,1 milyon adet talep toplamıştır. Akyürek Pazarlama'nın 120 milyon TL piyasa değeri ile 6 Haziran'da BİST'te Ulusal Pazar'da işlem görmeye başlaması bekleniyor.

Vakıf Yatırım ve Bizim Menkul Değerler liderliğinde gerçekleştirilen Akyürek Pazarlama'nın halka arz süreci dünya piyasalarında yaşanan dalgalanmalara rağmen başarıyla tamamlandı. 2,60 TL birim fiyatla halka arz edilen toplam 16.500.000 TL nominal değerindeki paya karşılık, 17,1 milyon adet talep toplandı. Paylar yurtiçi kurumsal ve yurtiçi bireysel yatırımcıların yanında tahsisat olmadığı halde talep gelmesi nedeniyle yurtdışı kurumsal yatırımcıya da satılmıştır. Halka arzda yatırımcıların lehine olmak üzere ek satış hakkı kullanılmamış olup halka açıklık oranı yüzde 35,8 olmuştur.

İki günlük talep toplamanın ardından 31 Mayıs'ta tamamlanan halka arzda Bizim Menkul Değerler ve Vakıf Yatırım liderliğinde toplam 21 üyeden oluşan konsorsiyum görev aldı. Halka arzda sunulan toplam 16.500.000 adet paya karşılık yurtiçi kurumsal yatırımcılardan 1.570.000 adet,yurt dışı kurumsal yatırımcıdan 773.048 yurtiçi bireysel yatırımcılardan 14.800.865 adet olmak üzere toplam 17.143.913 adet talep toplandı. Tahsisat yapılmamış olmasına rağmen yurtdışı kurumsal yatırımcıdan da 773.048 adet talep gelmiş olması yabancı yatırımcının da ilgi gösterdiği bir arz olmuştur.

Halka arz sonuçlarına ilişkin görüşlerini aktaran Akyürek Pazarlama Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Akyürek, "Başarılı bir halka arz gerçekleştirdik ve bundan da son derece memnunuz. Öncelikle halka arzımıza gösterilen ilgiye teşekkür ediyoruz. Akyürek Pazarlama, bugün itibariyle yeni ortaklarıyla yoluna tüm hızıyla devam edecek. Bundan sonraki süreçte hissedarlarımız olan halkımızın da verdiği büyük güçle sektörümüze katmadeğer yaratmaya ve ülke ekonomisi için değer üretmeyi sürdüreceğiz. İnanıyorum ki, Akyürek Pazarlama satış ve dağıtım sektörünün büyümesinde de bugün olduğu gibi gelecekte de öncü rol oynayacaktır."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bizim Menkul Değerler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title