Haberler

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akça Açıklaması

"İslamofobinin bir sonraki adımı anti İslamizm'dir"

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akça, "İslamofobinin bir sonraki adımı anti-İslamizm'dir" dedi.

Kanada Türk Platformu'nun davetlisi olarak Kanada'ya gelen Akça, gezisinin ikinci durağı Toronto'da Kanada Gençlik ve Eğitim Vakfı'nın (KAGEV) düzenlediği etkinlikte konferans verdi. İslam korkusu anlamına gelen İslamofobi'nin, belli çevrelerce insanların bilinçaltına normal bir olgu olarak yerleştirmeye çalışıldığını dile getiren Akça, bu konunun tüm dünyada gündemin bir numaralı maddesi olarak tutulmaya devam ettiğini anlattı.

-"Paris saldırısı olaya tuz biber ekti"-

Konfransın ardından AA muhabirine değerlendirmede bulunan Akça, İslamofobi olgusunun, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerle sürekli diri tutulurken Paris saldırlarının yaşandığını belirterek, "bu da olaya tuz biber ekti" dedi.

İslamofobi olgusunun yükselmesini sağlayan çevrelerin, Türkiye'nin son 12 yıldaki gelişiminden de etkilendiklerini ifade eden Akça, "İslamofobi, İslam aleyhine bilinçli bir nefret yaratma hareketidir. Bunu anlatmak için davet edildiğim her yere gideceğim" diye konuştu.

-"Toplumu bilinçlendirmeye devam edeceğiz"-

KAGEV Başkanı Ayşenur Dereci de açılışta yaptığı konuşmada, "toplumu bilinçlendirme çalışmalarımız devam edecek. Yanlışların karşısında doğruları anlatmaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Konferansa, Toronto Başkonsolosluğu'ndan Konsolos Muhittin Çelik, Din Hizmetleri Ataşesi Mahmut Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aksaray Üniversitesi Rektörü Mustafa Akça, başkent Ottawa ve Montreal'de de konferanslar verdikten sonra Türkiye'ye dönecek. - Kanada

Kaynak: AA / Güncel

Aksaray Üniversitesi Mustafa Akça Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title