Haberler

Akdeniz Oyunlarına Yeni Koordinatör

Güncelleme:

Erzurum 2011'in başarılı koordinatörü Bekir Korkmaz, 2013 Mersin Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü'ne atandı.

2013 Akdeniz Yaz Oyunları, 24 ülkeden yaklaşık 4000 sporcunun katılımıyla haziran ayında Mersin'de gerçekleşecek.

2013'te 30 ayrı spor dalında yapılacak müsabakalar için hazırlıklar mart ayından itibaren başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç'ın açıklamalarına göre, yapılacak tesislerin hepsi kendine özgü ve Türkiye'de bir eşi daha bulunmayan kalitede hazırlanıyor. Çalışma kapsamında stadyum, olimpik yüzme havuzu ve spor salonları inşa ediliyor.

Yapımı süren tesisler, oyunlar kapsamında gerçekleşecek 32 spor branşında onlarca müsabakaya, binlerce sporcuya ve on binlerce seyirciye evsahipliği yapacak.

TAHA AKSOY'UN YERİNE BEKİR KORKMAZ

Tüm bu hazırlıklar devam ederken Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü'nde bir değişiklik yaşandı. 2013 Mersin XVII. Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Taha Aksoy 'un yerine, Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın başarılı Koordinatörü Bekir Korkmaz atandı.

1 KASIM'DAN İTİBAREN GÖREVİNE BAŞLAYACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından resmi ataması bugün yapılan Korkmaz'ın, 1 Kasım'dan itibaren yeni görevine başlayacağı belirtildi.

Korkmaz, Universiade Erzurum-2011'deki başarılı çalışmalarıyla adından söz ettirmişti. Korkmaz'ın 2013 Mersin XVII. Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü'ne atanması Erzurumlular'ı da oldukça sevindirdi.

AKDENİZ OYUNLARI

İlk defa 1951 yılında düzenlenen Akdeniz Oyunları , 26 spor dalı ile olimpiyatlardan sonra dünyada en fazla branşın bir arada yapıldığı organizasyon olarak biliniyor. Akdeniz'e kıyısı olan 24 ülkenin katılımı ile 4 yılda bir gerçekleştirilen ve olimpiyat kurallarının geçerli olduğu 15 gün süren oyunlarda 3 bin 500'e yakın sporcu mücadele ediyor.

Kaynak: Güncel

Mersin Akdeniz Taha Aksoy Türkiye Erzurum Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title