Haberler

Akdeniz'in Yeni Rektörü Emekli Binbaşı Oldu

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Yeni Kurulan Giresun Üniversitesi'ne Rektör Atadığı, Emekli Binbaşı Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ten Sonra Bu Göreve Atanan İkinci Emekli Binbaşı Oldu.

YÖK’ün listesinde ve üniversitesinden aldığı oylarla ikinci sırada yer almasına rağmen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’ne atadığı Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in yeni kurulan Giresun Üniversitesi’ne rektör atadığı, emekli binbaşı Prof. Dr. Osman Metin Öztürk’ten sonra bu göreve atanan ikinci emekli binbaşı oldu.

Yakınçağ uzmanı Kurtcephe, 1982 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne girdi. Kara Harp Okulu’nda profesörlük kadrosu olmadığı için 1999 yılında emekliliğini istedi ve 12 Mart 1999’da Akdeniz Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde Yakınçağ Tarihi Profesörü olarak göreve başladı. Kurtcephe, atanmasını değerlendirirken, "Sırtıma ağır bir sorumluluk bindi. Atandığımı ilk duyduğum an işimin ne kadar zor olduğunu düşündüm ama bu bilinçle yola çıktım" dedi.

Kurtcephe, 1993 yılında Antalya Rotary Kulübü’nün düzenlediği, "Türkiye’nin Musul Politikası ve Irak" başlıklı toplantıda "Türkiye’nin kesinlikle Irak’a girmesi gerekmektedir" tezini savunmuştu. 1991 yılındaki Körfez Harekátında Amerika’nın Kürtlere değişik silahlar dağıttığını ve bunların PKK’nın eline geçtiğini öne süren Kurtcephe, "Güçlenen PKK ile Türkiye yıllarca silahlı mücadele etmiştir. Bu mücadelenin ekonomiye verdiği sıkıntıyı halen çekmekteyiz" demişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title