Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Gürcan Açıklaması

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, İstanbul'da, bakanlığına bağlı bazı kurumlarda incelemelerde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, İstanbul'da, bakanlığına bağlı bazı kurumlarda incelemelerde bulundu.

Bakan Gürcan ziyaretlerine, Çamlıca'daki Fahrettin Kerim Gökay ve Nilüfer Gökay Huzurevi ile başladı.

Kurum müdürü Mahfuz Sunar'dan huzurevi hakkında bilgi alan, hobi odası, egzersiz, kuaför ve konferans salonunda incelemelerde bulunan Gürcan, özel bakım odalarında kalan yaşlılarla bir araya geldi, kantinde yaşlılarla sohbet ederek isteklerini dinledi.

Gürcan daha sonra Ümraniye'deki Anadolu Çocuk Destek Merkezine geçti. Çocuklar, burada kendileriyle oyun oynayan Gürcan'a öğrendikleri ilahileri ve duaları okudu.

Ataşehir'deki Metin Sabancı Spastik Çocuklar Merkezini de ziyaret eden Gürcan, yetkililerden kurum hakkında bilgi aldı ve el işi yapan çocuklarla bir araya geldi.

Çocuklar, yaptıkları kolye, çanta ve tespih gibi el işlerini inceleyen Bakan Gürcan'a, bir tablo hediye etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, ziyaretlerine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldikten sonra ilk olarak bakanlığına bağlı kurumları ziyaret etmeye başladığını söyledi.

Kurum gezilerini önemsediğini çünkü buralarda kimsesiz, yaşlı, engelli ve dışlanmış kişilere hizmet verildiğini vurgulayan Gürcan, şöyle devam etti:

"Dokunduğumuz insanların mutluluğu ve huzuru bizim için çok önemli. Bizzat yerinde görerek, insanlara dokunmak ve bakanlığın onlara uzanan elini güçlendirmek istiyorum. Kurum desteğine muhtaç çocuklar ve yaşlılar bana daha yakın geliyor. İnsancıl ihtiyaçlarının daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Özellikle kurumlarımızda çalışan personelimizi çok beğendim ve başarılı buldum. Gittiğim her kurumdan çok etkilendim."

Gürcan, Türkiye'nin sosyal hizmetler konusunda çok yol katettiğini, daha alınacak çok mesafe olduğunu ifade etti.

Ziyareti sırasında özellikle çocuklarla temasın kendisini çok mutlu ettiğini aktaran Gürcan, şöyle devam etti:

"Benim için de iyi bir deneyim oluyor. Sistemi daha yakından tanıma imkanı yakalıyorum. Toplumun kimsesizlerine hitap eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere toplumun her kesimi tarafından desteklenmeli. Bireyler olarak da onları ziyaret edelim, elimizi uzatalım. Kimsesizliklerini onlara hissettirmeyelim. Özellikle bayram geliyor, onları bu anlamlı günlerde yalnız bırakmayalım."

Bakan Gürcan, programını, Kadıköy'deki Yeldeğirmeni Çocuk Destek Merkezi, Pendik'teki Engelsiz Yaşam Merkezi  ve  Kartal'daki Emrullah Turanlı Çocuk Yuvasını ziyaret ederek tamamladı.

Kaynak: AA / Güncel

Fahrettin Kerim Gökay Ayşen Gürcan İstanbul Çamlıca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title