Haberler

´Ağrı Dağı Ve Nuh´un Gemisi´ Sempozyumu Başladı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Üç Gün Sürecek Olan 'ağrı Dağı ve Nuh'un Gemisi' Sempozyumu Başladı.

AĞRI İbrahim Çeçen Üniversitesinde üç gün sürecek olan 'Ağrı Dağı ve Nuh'un Gemisi' sempozyumu başladı. Valilik, İbrahim Çeçen Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Ağrı Dağı ve Nuh'un Gemisi' sempozyumunun açılışını İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oktay Belli yaptı. Prof. Dr. Oktay Belli, ilk modern kentlerin bu coğrafyada kurulduğuna dikkati çekti. Urartu Krallığının Milattan Önce 6, 7 ve 9'uncu yüzyıllar arasında bu bölgede 250 yıllık egemenlik sürdürdüğünü anlatan Prof. Dr. Belli, "Urartu devlet bu bölgelere altın çağını yaşatmış. Yapay ve uyduruk bir devlet değil. Nedir bunların somutu. Yollarının yüzde 80'ini hala kullanıyoruz. Van Gölü kıyısındaki limanlar hala kullanılır durumda. İlk modern kentler, cadde ve sokaklar, birbirini dik kesen ilk modern ızgara planlı kentler bunların eseridir" diye konuştu.

Nezehat Çeçen konferans salonunda başlayan sempozyumu Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Arslan, bilim adamları, akademisyenler ve vatandaşlar izledi. Sempozyum üç gün sürecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title