Haberler

Son dakika haber | Afyonkarahisar'da sucuk üretimi arttı

Güncelleme:

Gelen son dakika haberlerine göre Afyonkarahisar Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, kentte 2020 yılında yapılan sucuk üretiminin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen artış gösterdiğini söyledi.

Afyonkarahisar Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, kentte 2020 yılında yapılan sucuk üretiminin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen artış gösterdiğini söyledi.

Acar, AA muhabirine, Afyonkarahisar denilince ilk akla gelen ürünlerin başında sucuğun bulunduğunu ifade etti.

Türkiye'deki 1114 et ve et ürünleri işletmesinin 70'inin Afyonkarahisar'da bulunduğunu dile getiren Acar, şöyle konuştu:

"İşletme sayısı itibarıyla da İstanbul, Bursa ve Ankara'dan sonra dördüncü sırada yer alıyoruz. 2019'daki sucuk üretimimiz 14-15 bin ton arasında gerçekleşti. 2020 yılındaki sucuk üretimimizin, rakamlarımız tam kesinleşmemekle birlikte 20 bin ton civarında olduğunu tahmin ediyoruz."

Acar, ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan sektörün ürettiği sucukların büyük kısmının iç piyasada tüketildiğini, bir kısmının da Orta Doğu ülkelerine ihraç edildiğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Acar Türkiye Güncel Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title