Haberler

Afganistan'da Kaçırılan 8 Kişiden Biri Adanalı

Güncelleme:

Afganistan'da kaçırılan 8 Türk vatandaşından birinin Adanalı 33 yaşındaki Erkan Kaya olduğu bildirildi.

Afganistan'ın Host kentinden Kabil'e giderken kötü hava koşulları nedeniyle Logar'ın Azre ilçesine bağlı Deremengel bölgesine inmek zorunda kalan bir helikopterde kaçırılan 8 Türk vatandaşından birinin Adanalı 33 yaşındaki Erkan Kaya olduğu bildirildi.

Merkez Yüreğir İlçesi'nin Yenidoğan Mahallesi'nde oturan inşaat ustası 3 çocuk babası Erkan Kaya, yaklaşık bir yıl önce EMTA İnşaat Şirketi'ne girdi. Çalışmak için Afganistan'a giden Kaya, 6 ay önce izne gelip geri döndü. Zaman zaman eşi Sultan Kaya ile telefonla görüşen Adanalı işçi, 21 Nisan günü ailesine "Kesin dönüş yapıyorum" dedi. Dönüş için şirket müdürlerinin ve arkadaşları ile helikoptere bindiği belirtilen Erkan Kaya'dan bir daha da haber alınamadı.

Eşinin kaçırıldığını şirketin haber verdiğini söyleyen Sultan Kaya, "Pazartesi günü öğle saatlerinde şirketten aradılar. Patron ve müdürlerin de aralarında bulunduğu helikopterin zorunlu iniş yaptığını ve Taliban tarafından kaçırıldığını söylediler. Kendilerinin de haber alamadıklarını söyleyen aynı kişi, olayla ilgili gazetecilere açıklama yapmamamız için de uyardı. Bir daha da arayıp sormadılar. Eşim kesin dönüş yapacaktı, hayatından endişe ediyorum. 3 günden beri ne uyuduk, ne yemek yedik. Çocuklarım babalarını özledi, okula bile gitmiyorlar" dedi

Babası Erkan Kaya'nın fotoğrafını öpüp, sarılan 7 yaşındaki Hilal Kaya, "Babamı çok özledim. Babam gelsin" diye gözyaşı döktü.

Erkan Kaya'nın annesi Türkan Kaya ise oğlunun bulunması için yetkilileri harekete geçmeye çağırdı. Dışişleri Bakanlığı'nın kurtarma çalışması başlattığını ifade eden anne Kaya, "Ben anayım, benim yüreğim yanıyor. Başbakanımızdan oğlumun kurtarmasını istiyorum. Kendilerini benim yerime koymalarını istiyorum. Ne olur oğlumu bana getirsinler" çağrısında bulundu. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sultan Kaya Erkan Kaya Afganistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title