Haberler

Adıyaman: Berberler Ve Kuaförler Ab Standartlarına Uyacak

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayram Karakuş, berberler ve kuaförlerin Avrupa Birliği (AB) standartlarına çıkarılması için çalışmaların hızlandırıldığını söyledi.

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayram Karakuş, berberler ve kuaförlerin Avrupa Birliği (AB) standartlarına çıkarılması için çalışmaların hızlandırıldığını söyledi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Karakuş, beraberindeki heyetle, İl Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mustafa Salman'ı makamında ziyaret etti. Mustafa Salman, yapılan ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getirerek, "İle gelen Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Başkanı Bayrak Karakuş ve beraberindeki heyeti ağırlamak bizim için büyük bir onurdur. Berberler ve kuaförlerin sorunlarını yakından takip eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Karakuş, bölge sorunlarını tespit etmek için bir dizi incelemelerde bulunduklarını bildirerek, bölgede bir dizi incelemelerde bulunduktan sonra bunları dosya halinde gerekli mercilere ileteceklerini bildirdi. Karakuş, AB standartlarına uyum sürecinde berberler ve kuaförlerde ciddi bir yapılandırmaya gidildiğini ifade ederek, "AB müzakere sürecinin başlamasından bu yana federasyon olarak yönetim kurulu, denetim kurulu ve yürütme kurulu olarak kendi aramızda yaptığımız toplantıda Avrupa normlarına uyulması noktasında elimizden gelen tüm alt yapıyı oluşturma kararı aldık. Berber ve kuaförleri AB standartlarına yükseltmek için mücadele veriyoruz. Bu konunun en başında da hijyen gelmektedir. Bu çalışmayı Türkiye'nin bütün bölgelerinde yapmaya çalışıyoruz. Federasyona bağlı 120 oda bulunmaktadır. Bu odaları ziyaret ederek, AB standartlarını anlatacağız. AB'ye giriş sürecinde Kophenag Kriterleri'ni incelediğimiz zaman esnaf ve sanatkarın özellikle hafta sonu tatili, çalışma programı ve 3308 sayılı çıkarlık kanununun bir bütünlüğü yer almaktadır. Bunun yanı sıra hijyen konusunda kişiye özel havlu, ustura, peçete gibi birçok önemli hususa bakılmaktadır" diye konuştu.

Altyapı çalışmalarına başladıklarını açıklayan Karakuş, "Bunların altyapısını kısa sürede hazırlayarak esnaf ve sanatkara bu konuları duyuracağız. Devletten hiçbir destek almadan istihdam gerçekleştiren bir teşkilatız. AB'ye giriş sürecinde esnaf ve sanatkarlar olarak Avrupa'daki esnaf ve sanatkarların çalışma koşullarını inceleyerek, oradaki modüler programları alarak ülkemizde uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title