Haberler

Adana: Yüksek Tahsil Yapamadı Okul Yaptırdı

Adana'da Hayırsever Sevim Tekin, Yüksek Tahsil Yapamadığı İçin Doğup Büyüdüğü Mahallesine Okul Yaptırdı.

Adana'da hayırsever Sevim Tekin, yüksek tahsil yapamadığı için doğup büyüdüğü mahallesine okul yaptırdı.

Adana Valisi Cahit Kıraç, hayırsever ev kadını Sevim Tekin tarafından Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Sofulu Beldesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 28 derslikli bin 196 öğrenci kapasiteli Sevim Tekin Lisesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Adana'da eğitim hamlesinin devam ettiğini söyledi. Adana'da eğitimdeki altyapı eksikliklerini gidermek için başlattıkları çalışmalarda büyük ilerleme kat ettiklerini belirten Kıraç, "5 bin olan derslik ihtiyacımızı 2 bin 500'e indirdik. Şimdi sıra eğitimin kalitesini artırmaya geldi. Eğitim kalitesi okul idaresi veli ve öğrenci işbirliği sayesinde olacaktır. Öğrencinin başarısı ya da başarısızlığı sadece öğrencinin suçu değildir. Bir başarı ya da başarısızlık varsa okul idaresi, veli ve öğrencinindir" dedi.

İl Özel İdaresi'nin 2007 bütçesinin yüzde 25'ini eğitime ayırdıklarını vurgulayan Kıraç şöyle devam etti:

"Hayırseverler Adana'da eğitime 35 milyon YTL harcayarak 22 okul yaptırdı. Ben buradan bir kez daha hayırsever vatandaşlara ve özel sektöre eğitim ve sağlık alanında yatırım yapmaları için çağrıda bulunuyorum. Eğitim ve sağlıkta yatırım yapan vatandaş ve özel sektöre elimizden gelen desteği sağlayacağız."

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar da Sevim Tekin Lisesi'nin eğitime başlamasıyla birlikte 90 kişilik olan sınıf mevcutlarının 30'a düştüğünü söyledi. Adana'da son 3 yılda 380 dersliğin hizmete sokulduğunu kaydeden Gülsar, "Bu vesileyle sınıf mevcutları azaldı ve eğitimdeki kalite arttı. Verimli eğitimin sağlanabilmesi için derslik sayısının mutlaka artırılması gerekir" dedi.

Hayırsever Sevim Tekin ise kendisinin yüksek tahsil yapamadığını bu nedenle okul yaptırdığını ifade ederek, "Okuyup yüksek tahsil yapamadım ancak binlerce çocuğun tahsil yapmasına vesile olmak için okul yaptırdım. Çocukların Ulu Önder Atatürk'ün izinden ilerlemesini görmek ve onlara biraz olsun yardımcı olmak beni çok mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kıraç, eğitime desteğinden dolayı Tekin'e bir plaket sundu. Okulun açılışını birlikte yapan Kıraç ve Tekin, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Törene, eski Devlet Bakanı İmren Aykut, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Vali Yardımcısı Abdullah Dölek, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title