Haberler

Adalet Bakanı'ndan Sarıkaya Açıklaması

Güncelleme:

HSYK'nın, Savcı Sarıkaya hakkında inceleme başlatması üzerine Adalet Bakanı Ergin konuya ilişkin açıklama yaptı.

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK), Savcı Sadrettin Sarıkaya hakkında inceleme başlatması üzerine Adalet Bakanı Sadullah Ergin'den konuya ilişkin bir açıklama geldi.

HSYK, MİT yöneticilerini ifadeye çağırdıktan sonra "soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği" ve "başsavcılığa bilgi vermediği" gerekçesiyle KCK soruşturmasından el çektirilen Sadrettin Sarıkaya hakkında inceleme yapılmasına oybirliğiyle karar verdi.

Ancak HSYK'nın aldığı karar doğrultusunda incelemeye başlayabilmesi için Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in onayı gerekiyordu.

TBMM Adalet Komisyonu'nda bu gelişme üzerine gazetecilerden gelen soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, savcı hakkında inceleme başlatılması için izin verebileceğini söyledi.

SADRETTİN SARIKAYA KİMDİR

Daha önce Adalet Bakanlığı'nda müfettiş olarak görev yapan Sadrettin Sarıkaya, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun 6 Ocak 2011 tarihinde yayınladığı kararname ile Sadrettin Sarıkaya öncelikle İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na atanmıştı.

Sarıkaya, daha sonra da özel yetki aldı ve Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde göreve başladı. Özel Yetkili Savcı, KCK soruşturmaları gibi geniş bir davadan sorumluydu.

Sarıkaya, savcı Bilal Bayraktar ile birlikte eski BDP milletvekili Fatma Kurtulan'ın tutuklandığı soruşturmayı yürütüyordu. Savcı Sarıkaya, 407 numaralı odayı yani Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün ve şu anki Ergenekon savcısı Cihan Kansız'ın kullandığı odayı kullanıyordu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sadrettin Sarıkaya İstanbul Adliyesi Ferhat Sarıkaya Beşiktaş Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title