Haberler

Gazeteci Hrant Dink, Agos gazetesi önünde anıldı

Güncelleme:

Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos gazetesi önünde 19 Ocak 2007'de öldürülen Hrant Dink için anma töreni düzenlendi.

Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos gazetesi önünde 19 Ocak 2007'de öldürülen Hrant Dink için anma töreni düzenlendi.

Agos gazetesinin Şişli Halaskargazi Caddesi'ndeki eski binasının önünde düzenlenen anma törenine, Dink'in eşi Rakel Dink, çocukları Arat, Delal ve Sera Dink, kardeşi Levent Dink, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Katılımcılar, Dink'in silahla ateş edilerek öldürüldüğü yere kırmızı karanfil, mum ve nar bıraktı. Törende "Sarı Gelin" türküsü Türkçe ve Ermenice çalınırken, binaya üzerinde Dink'in portresinin bulunduğu "15 eksik yıl" yazılı pankart asıldı. Anma törenine katılanlar çeşitli sloganlar attı.

Dink'in öldürüldüğü 15.05'te saygı duruşunda bulunulan törende, Hrant Dink'in sesinden konuşması dinletildi.

Anma töreninde konuşan Rakel Dink, 15 eksik yıl geçtiğini, ancak eşinin sesinin hala kulaklarında olduğunu belirterek, "Ya Rab, 'Düşmanlarınızı sevin. Sizden nefret edenlere iyilik yapın. Size lanet edenler için iyilik dileyin. Hakaret edenler için dua edin.' diyorsun. Dua ediyorum Rab. Hacdayken dediğin gibi affet onları, ne yaptıklarını bilmiyorlar." dedi.

Rakel Dink, çözülemeyen sorunların o dönemin çocuklarının üzerine yıkıldığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Zaten yeterince sorunları olacak. Daha ne depremler göreceğiz. Şu geçmişin kilidini açalım da özgür kalsın acı dolu ruhlar. Evimizi inşa edeceğimiz sağlam kayadır gerçek. Hakikat sağlam kayadır. Gelecek korkuları ve hayalleriyle büyüklerinin acı dolu mirası arasında sıkışıyor çocuklar. ya kendilerine ya başkalarına zarar veriyorlar. Oysa bir araya gelip su gibi aksalar, karşılarında hiçbir şey duramaz." ifadelerini kullandı.

Törende, Hrant Dink öldürüldüğünde 5 yaşında olan otizmli Nazım Özgün Afşin de bir konuşma yaptı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı törende, trafiğe kapatılan caddeye seyyar MOBESE cihazlarının yerleştirildiği görüldü. Çok sayıda yabancı basın mensubu da anma programını takip etti.

Kaynak: AA / Güncel

Rakel Dink Hrant Dink Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title