Haberler

"Abd'nin Bop Savaşına Hayır" Paneli

Şam Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Yuva, "Suriye bölündüğü taktirde bu durum Hatay'a ve bölgesine de sıçrayacaktır" dedi.

Şam Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Yuva, "Suriye bölündüğü taktirde bu durum Hatay'a ve bölgesine de sıçrayacaktır" dedi.

Yuva, gazeteci Banu Avar'la birlikte Hatay'ın Samandağ ilçesinde düzenlenen "ABD'nin BOP Savaşına Hayır" konulu panele katıldı. CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaşında katıldığı panelde bölgede yaşanan gelişmeleri değerlendiren Yuva, 3 önemli konuya dikkat çekti. Yuva, şöyle konuştu:

"Bu bölgede üç önemli şey vardır. Birincisi bu bölgenin toprağı bereketlidir. İkincisi insan medeniyetinin olduğu yerdir, üçüncüsü ise stratejik öneme sahip olmasıdır. Bu yüzden Şam bu bölgede yüz yıllarca başkent olmuştur. Osmanlı, Şam coğrafyasını aldıktan sonra tam imparator olmuştur. Ne zaman Osmanlı imparatorluğu Şam'ı kaybettiyse yıkılır. Bu demektir ki Şam'ı yöneten bir güç bölgesel ve evrensel bir güçtür. Emperyalistlerde Süveyş Kanalının hakimiyetini ele geçirmek, Filistin'i almak ve petrol için

Şam'ı hedef olarak görüyor."

Yaşanan gerginlikler nedeniyle Türkiye ve Suriye arasındaki ticaretin de durduğunu kaydeden Yuva, bu durumun Gaziantep, Mersin, Adana ve Kahramanmaraş gibi kentleri olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Gazeteci Banu Avar ise, 3. dünya savaşının kapıda olduğunu söyledi. ABD ve İsrail'in nisan ayında büyük bir tatbikat yapmaya hazırlandığını vurgulayan Avar, dünyanın gözünü bu bölgeye çevirdiğini belirtti. Artık siyasi ayrılıkların bir tarafa bırakılarak herkesin aynı ortak duygularda buluşması gerektiğini işaret eden Avar, şunları söyledi:

"Kim kime ne oy verirse versin. Türk halkı olarak bütün insanların hepsi bir araya gelmeli. Aralarında nasıl bir ayrılık olursa olsun, nasıl bir farklı düşünce olursa olsun, bu gidişattan rahatsızsanız, üçüncü dünya savaşından rahatsız oluyorsanız, birlik olmamız lazım."

Panelistler daha sonra katılımcıların sorularını cevaplandırdı. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Banu Avar Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title