Haberler

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Güvenlik Konseyi'nde

Güncelleme:

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Susan Rice, Güvenlik Konseyi'nde "Filistin devleti" yazan metal isimliğe tepki gösterdi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Susan Rice, Güvenlik Konseyi'nde "Filistin devleti" yazan metal isimliğe tepki gösterdi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), gerçekleştirilen oturumda Ortadoğu'daki gelişmeler ve İsrail- Filistin sorununu ele aldı. Toplantıda Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki de İsrail'in yeni yerleşim yeri kararı ve bölgedeki son gelişmelere ilişkin Güvenlik Konseyi üyelerine hitap etti.

Oturumda söz alan ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Susan Rice, BM Genel Kurulu'nda Filistin'in statüsünü "üye olmayan gözlemci devlet" olarak değiştiren karara rağmen ABD'nin Filistin'in statüsüne ilişkin tutumunun değişmediğini söyledi.

Bu kararı ABD olarak kabul etmediklerini ve gerekçelerini oylamadaki konuşmalarında belirttiklerini anlatan Rice, Filistin'in statüsünün ancak doğrudan görüşmelerin sonuçlanması halinde değişebileceğini savundu.

Rice, "Bize göre, BM'de 'Filistin Devleti'ne atıf yapılması ya da Güvenlik Konseyi'ne üzerinde 'Filistin devleti' yazan isimlik konması veya toplantı çağrılarında bu ibarenin kullanılması Filistin'in devlet olduğu anlamına gelmez" diye konuştu.

Rice, bu tutumlarının Filistin'in ileride de katılacağı toplantılar için geçerli olacağını, ABD'nin bu toplantılara katılmasının tutumlarını değiştirmeyeceğini ifade etti.

-"O isimliği güç kullanarak yazdırmadık"-

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, toplantının ardından gazetecilerin Rice'ın konuşmasına ilişkin soruları üzerine, "Biz o isimliği oraya güç kullanarak yazdırmadık. Bu, BM Genel Kurulu kararının bir sonucu. Bütün BM üyelerinin 29 Kasım'da alınan karara saygı göstermesini istiyoruz. Lehte ya da aleyhte oy kullanmak karara saygı göstermemeyi gerektirmez" ifadesini kullandı.

Maliki, " İsrail'in yerleşimlerine ilişkin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne

(UCM) başvuracak mısınız-" sorusu üzerine de, "Eğer İsrail illegal yerleşim faaliyetlerini sürdürürse evet UCM'ye gideceğiz. Bu, İsrail'in tutumuna bağlı. Hiçbir yasa dışı inşaat faaliyetine tolerans göstermeyeceğiz" diye konuştu.

Maliki, kendisine "büyükelçi" diye hitap ederek İsrail'deki seçimleri değerlendirmesini isteyen bir gazeteciye de "Ben büyükelçi değil Filistin devletinin dışişleri bakanıyım" diyerek tepki gösterdi.

Muhabir: Mustafa Keleş

Yayıncı: Tarkan Demir - BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

Kaynak: AA / Güncel

Susan Rice Filistin İsrail Riyad Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title