Haberler

ABD'li Büyükelçi Wilson, Sardes'e Hayran Kaldı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Eşiyle Birlikte Gezdiği Manisa'nın Salihli İlçesinde Bulunan Sardes (Sart) Harabeleri'ne Hayran Kaldı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, eşiyle birlikte gezdiği Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Sardes (Sart) Harabeleri'ne hayran kaldı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, bir dizi resmi temas için geldiği Ege'de turistik incelemelerde de bulunmayı ihmal etmedi. Eşi Margo Squire ile birlikte Lidya Uygarlığı'nın başkenti Sardes'i gezen Wilson'a, Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım ile Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) Başkanı Talat Zurnacı ev sahipliği yaptı. Sardes'te 50 yıldır kazı yapan ve halen Kazı Heyeti Başkanlığı'nı yürüten Prof. Dr. Crawford Greenwolt'tan bilgi alan Büyükelçi, zenginliği ile dillere destan olmuş ve "Karun kadar

zengin" deyimine beşiklik etmiş olan Sardes'e hayran kaldı.

Büyükelçi Wilson'a Salihli'nin meşhur odun köftesi, Salihli kirazı ve Adala şeftalisi ikram edildi. Roma dönemi kalıntısı olan ve restore edilen hamam-gimnaz kompleksiyle ilgili sorular soran ve detaylı bilgiler alan Wilson, Gimnasium alanında bulunan tarihi sinagogu, Roma hamamını ve kazı heyeti tarafından aslına uygun olarak hazırlanan Sardes Bahçesi ve Evi'ni de inceledi. Kazı heyetinin 3 ay önce bir ihbar üzerine bulduğu ve kazı çalışmalarını sürdürdüğü mermerli lahdi de yerinde inceleyen Büyükelçi

Wilson, kumları eleyen kazı heyeti elemanlarının o anda bulduğu tarihi sikkeyi de yakından inceledi. Fırsat buldukça Türkiye'nin tarihi değerlerini tanımaya çalıştığını ve eşiyle birlikte turistik ziyaretler yapmaktan hoşlandığını belirten Ross Wilson, şöyle konuştu:

"Elimizde Türkiye'de gitmek istediğimiz yerleri içeren uzun bir liste bulunuyor. Güneydeki pek çok tarihi ve turistik merkezin yanı sıra, İstanbul'da da çoğu yeri gördük. Ama gezilecek o kadar çok yer var ki, sırasıyla bunları da görme fırsatı oluşturmaya çalışıyoruz. Tarihi hamamların yer aldığı Sardes'ten ve bölgenin tarihi dokusundan çok etkilendik. Buranın methini pek çok yerde duymuştum. Gözlerimle görünce de bana burayı övenlerin ne kadar haklı olduğunu anladım."

Sıcak havada gerçekleşen gezide, kenarlıklı şapkasıyla ve rahat kıyafetleriyle dikkat çeken Büyükelçi Wilson'a Kaymakam Mesut Yıldırım ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talat Zurnacı tarafından Lidya parası şeklinde hazırlatılan bir plaket sunuldu. Zurnacı, ABD Büyükelçisi'ni 2008 yılında yapılması planlanan Uluslararası Sart Para ve Altın Sempozyumu'na davet ederek, organizasyon konusunda destek istedi. Büyükelçi Wilson davet için teşekkür ederek, programının izin vermesi halinde seve seve katılmak

istediğini ifade etti. Wilson, Roma döneminden bu yana kullanılan Salihli'nin şifalı termal suları hakkında da bilgi aldı.

(ÖA-YB-Mİ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title