Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Osmaniye Valisi Kerem Al, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Osmaniye Valisi Kerem Al, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Al, mesajında kadın haklarının uygulanmasında ulaşılan seviyenin, ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen unsurlar arasında sayıldığını belirtti.

Kadınların haklarına geçmişten bu yana önem verildiğini, son yıllarda kadın erkek fırsat eşitliği konusunda önemli adımlar atıldığını ifade eden Al şunları kaydetti:

"Hayatımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, bizi eğiten, yetiştiren yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, annelik rolüyle yeni nesillere şekil veren fedakar kadınlarımıza yapılan yatırım, geleceğe yapılan hayati yatırımdır.

İçinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun, kadınlarımızın hedefi daima gelişim, değişim ve ilerleme olmalıdır. Emeğin, bereketin ve üretimin sembolü kadınlarımızın daha fazla güçlenmesi, kalkınmanın öznesi olması gerektiği inancındayım.

Kadına yönelik her türlü ayrımcılığın kalktığı, kadınları ikinci sınıf gören, onları aşağılayan, horlayan, kılık kıyafetine, rengine, inançlarına göre ayıran her türlü zihniyetin, özellikle bir insanlık suçu olan kadına şiddetin son bulduğu, kadınların yönetimin her aşamasında ve hayatın her alanında daha çok temsil edildiği daha güzel bir dünya ümidiyle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Kerem Al Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title