Haberler

47 Tutuklu Silivri'ye

Ergenekon Terör Örgütüne Yönelik Soruşturmaya İlişkin Hazırlanan İddianamenin 25 Temmuz 2008'de İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce Kabul Edilmesinin Ardından Yargılama Süreci Başladı.

Ümraniye’de bir gecekonduda 12 Haziran 2007’de 27 adet el bombasının ele geçirilmesi ile başlayan Ergenekon terör örgütüne yönelik soruşturmaya ilişkin hazırlanan iddianamenin 25 Temmuz 2008’de İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmesinin ardından yargılama süreci başladı.

Davanın kabulü ile birlikte mahkeme ilk duruşmaya ilişkin ara kararlarını maddeler halinde açıkladı.

Mahkemenin Ergenekon davasına ilişkin ara kararları şöyle:

Güvenliğin sağlanması için yargılaman 20 Ekim 2008 saat 09.00’da Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nün içinde bulunan duruşma salonunda yapılacak.

Farklı cezaevlerinde kalan ve örgüt lideri olduğu öne sürülen Veli Küçük, Doğu Perinçek, Sevgi Erenerol, Muzaffer Tekin ve Mehmet Fikri Karadağ’ın da arasında bulunduğu 47 sanık güvenlik nedeniyle Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ne nakledilecek.

Başka suçtan tutuklu ve hükümlü Sedat Peker ve Semih Tufan Gülaltay, bulundukları cezaevine yazı yazılarak duruşma günü hazır bulundurulacak.

Tutuksuz sanıklara duruşmada hazır bulunmaları için davetiye çıkartılacak, davetiyede duruşma günü gelmedikleri taktirde zorla getirilecekleri yazılacak.

Mağdurlar ve tanıklar daha sonra dinlenecek.

Tutuklu sanıkların tutukluluk durumları 30’ar günlük sürede incelenecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title